BODUM TRAVEL PRESS French press 0,45l bílý
Kód: 11100-913Detailní popis produktu
Bodum Travel press, bílý, 0,45 l
Tradiční french press v cestovním provedení - vaši oblíbenou kávu nebo čaj v něm nejen připravíte a i bez přelévání ji v něm můžete rovnou vzít s sebou a vychutnat si ji i na cestách - v autě, při venčení psa, na výletě nebo na pinkniku s přáteli. Díky dvoustěnnému borosilikátovému sklu zůstane káva uvnitř horká, zatímco vnější povrch bude studený a nehrozí tedy, že se opaříte. Díky gumovému návleku s logem Bodum vám Travel press nevyklouzne ani z mokrých rukou.
- dvoustěnná skleněná nádoba z borosilikátového skla
- otevíratelné plastové víčko s integroavným pístem s jemným sítkem
- všechny části jsou omyvatelné v myčce
- rozměry: objem 0,45 l, výška 21 cm, průměr 8 cm
Upozornění: Naplněný hrnek uchovávejte v horizontální poloze, protože z bezpečnostních důvodů (možnost přetlakování) není víčko dokonale vodotěsné.
Snadné použití - na kávu i čaj
Příprava kávy pomocí french pressu (travel pressu) patří mezi nejjednodušší metody přípravy kávy. Namletá káva (nejvhodnější je nahrubo mletá) se přelije horkou vodou těsně pod bodem varu - na objem šálku doporučujeme použít 3 - 4 čajové lžičky kávy. Teplota 92 - 96°C je optimální pro dokonalou extrakci esenciálních olejů z kávových zrn a umožňuje plné rozvinutí chuti a vůně během pouhých 4 minut. Poté jednoduchým pohybem zatlačte píst směrem dolů, kávová sedlina tak zůstane pod jemným filtrem a vy můžete s kávou vyrazit na cesty. Dojde jednak k zastavení procesu louhování a zároveň se kávová sedlina nebude uvolňovat při nalévání kávy - zůstane pod sítkem, ne v nápoji.
Make taste, not waste
Jemné sítko je dostatečně efektivní a zbavuje vás nutnosti používat papírové filtry - je nejen efektivní, ale i ekologické. Při přípravě kávy ve frenchpressu nezůstává žádný odpad - žádné použité papírové filtry nebo plastové kapsle. Zůstane jen kávová sedlina, kterou můžete využít jako účinné hnojivo.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.