Peugeot Sečuánský pepř Sichuan 4 x 10g, 42448

Kód: A0101764
Značka: Peugeot
302 Kč
Skladem - do 3 dní (>4 ks)
Možnosti doručení
Balení 4 sáčků po 10 g sečuánského pepře Sichuan, celkem 40 g. Červený pepř z Číny s pálivostí na stupni 5. Vhodný pro dochucení slaných pokrmů, například kachny či ryb, stejně tak i dezertů. Hermeticky baleno pro dlouhotrvající ochranu koření. Určeno pro mlýnky na pepř francouzské značky Peugeot.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sečuánský pepř Sichuan, 4 x 10 g – s květinovými a citrusovými tóny

Červené sečuánské bobule mají výraznou aromatickou chuť. Jejich květinové a citrusové tóny (pomerančová kůra, bergamot) se skvěle hodí ke slaným pokrmům z kachního, rybího, vepřového i kuřecího masa. Zrnka sečuánského pepře se skvěle hodí pro ozvláštnění čokoládových dezertů či ovocných salátů. Doporučujeme je na poslední chvíli jemně rozemlít v mlýnku a vyhnout se jejich vaření, neboť mají tendenci hořknout. Aroma sečuánského pepře ještě podpoříte, pokud celé tobolky opražíte. Ke kořenění se používají jen velmi malé dávky, vyhněte se však zcela černým tobolkám, které jsou silně hořké

Sečuánský pepř pochází z jihovýchodní Asie a je to jedno z nejstarších koření, používaných v čínské, indické a japonské kuchyni. Možná jej znáte i pod názvem fagara. Nejde o klasický pepř, ale o sušené červené až černé tobolky keře podobného akátu s názvem žlutodřev peprný. Jejich chuť je citrónově pepřová, velmi aromatická a není tak ostrá, jako u klasického pepře. V Číně si opraženým drceným sečuánským pepřem koření zelený čaj.

- červený pepř Sichuan pro mlýnky Peugeot
baleno v hermetických sáčcích
chráněno před vzduchem, světlem a vlhkostí
zachovává aroma
- intenzita 5

Více než 200 let historie
Peugeot je součástí emblematické francouzské značky pevně ukotvené v povědomí veřejnosti. Její dobrodružství začalo v 19. století, kdy bratři Jean Pierre a Jean Frédéric Peugeot přestavěli zděděný mlýn na slévárnu oceli a začali v něm vyrábět ocelové stuhy a pružiny pro více použití. Postupem času rozšířili svou produkci a začali vyrábět např. ostré pily, krinolíny či vysoká kola. První mlýnky na kávu vyrobili už v roce 1840. Mnoho vynálezů a inovací v kulinářském světě vždy stavělo značku Peugeot na vrchol. Dnes jsou její stolní mlýnky přítomny na stolech všech velkých šéfkuchařů napříč kontinenty a i milovníci vína si pochvalují jejich vinařský sortiment.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

peugeot-logo
Peugeot je jednou z nejikoničtějších francouzských značek se silnou tradicí výjimečné kvality a inovací. Mlýnky na koření Peugeot se objevují v domácích kuchyních po celém světě i na stolech mnoha nejlepších šéfkuchařů a jejich historie je mimořádná. V 19. století začal Peugeot vyrábět mimo jiné mlýnky na kávu, krinolíny, mlýnky na koření a jízdní kola penny-farthing. Kreativita hnala tuto značku vždy na vrchol vynalézavosti. V průběhu let se značka Peugeot dále rozrůstala do ještě více produktových kategorií.

Továrna Peugeot Saveurs se nachází v Quingey ve Francii. V této továrně u švýcarských hranic probíhá a vždy probíhalo vše od nejmodernějších návrhů produktů až po technologický vývoj a výrobní proces. Od skromných začátků se tato továrna vyvinula v lídra exportního prodeje a to do více než 80 zemí světa. Společnost Peugeot získala prestižní označení Entreprise du Patrimoine Vivant (EPV), které je uznáním francouzského státu a je určeno k ocenění francouzských firem za vynikající pověst, tradici a výrobní dovednosti. 

Společnost Peugeot využila svých bohatých zkušeností s mlýnky na koření a kávu a uplatnila své odborné znalosti v odvětví vína. S nadšením pomáhá lidem znovuobjevit umění servírování, otvírání, dekantování a ochutnávání zázraků, které nabízí vinná réva. Vychutnávání vína může být jak formální, tak neformální, ale bez ohledu na danou situaci vám správné doplňky jistě zpříjemní chvíle při jeho popíjení. Peugeot nabízí širokou škálu příslušenství od nálevek na vína po zátky na prosecco a chladící nádoby na šampaňské a zve vás k odhalení rafinovanějšího umění degustace vína.


TimeOutlet.cz - Hodinky. Šperky. Hodiny