Rosenthal Far Far Closer talíř jídelní 26 cm, 10700-426345-10226

Kód: 10700-426345-10226
Značka: Rosenthal
1 945 Kč
Na dotaz
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…
Porcelánový talíř z nevšední kolekce Far, Far, Closer, s opravdu netradičním motivem, vyvedeným v černomodré barvě havraního peří podle návrhu francouzského designera Morganna Lechata. Průměr 26 cm.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Rosenthal Far, Far, Closer jídelní talíř / talíř na zeď průměr 26 cm, motiv pravá ruka s postavičkami

Velký porcelánový talíř zdobí černě vyvedený motiv od mladého francouzského designera a  ilustrátora Morganna Lechata, který působí jako ze surrealistického snu: pravá lidská ruka, po které jako po skále šplhají drobné postavičky; ruka má na palci přivázáno lano, napnuté pro produkci provazochodce, který právě zahájil svou produkci...
Černomodře vyvedená kresba kontrastuje se sněhově bílou barvou porcelánu a výsledkem je silný umělecký vjem, něco mezi tetováním a karikaturou. Talíř je uzpůsoben i k pověšení na zeď, jako zdobný prvek ryze současného interiéru.

 

- umělecká kolekce

- vysoce jakostní porcelán

- vhodný do myčky nádobí (šetrný mycí program do 55°C)

- průměr: 26 cm

- vhodný do mikrovlnky

 

Far, Far, Closer – aneb cesta do vlastního nitra

Motiv lidských rukou, doplněný větším či menším počtem postaviček je výrazným prvkem celé umělecké kolekce, stejně jako jednoduchou linkou vykreslené lidské tváře. Autor těchto emotivních ilustrací, mladý francouzský designér Morgann Lechat, podnikl tuto intimní cestu do nitra vlastní duše, do světa neznámého a přesto tak blízkého, aby nám vyprávěl své příběhy o potřebě dotyku a blízkosti, o jejich důležitosti pro sebe i ostatní.

Můžete si být jisti, že i jediný kousek kolekce zaručeně všechny zaujme a z vašeho stolování uděla naprosto výjimečný zážitek. Vyzkoušejte netradiční kombinace na vlastním stole nebo ozdobte svůj interiér skutečným eye catcherem.
Umělecká kolekce je tvořena talíři, šálky a miskami v různých velikostech, součástí je i originální váza, vyrobená v celosvětově limitované edici 100 kusů. 

Kdo je Morgann Lechat?

Francouzský designer a ilustrátor Morgann Lechat (* 1988) se realizuje v oblasti kreativního vedení, grafické práce a designu objektů, 3D kresby, návrhů oděvů a tetování. Vystudoval grafický design v Paříži a v Amiens ve Francii. Větši část svého života strávil v zahraničí (Kamerun, Austrálie, Francouzská Guiana). Po 6letém pobytu ve Varšavě nyní žije a pracuje v jihozápadní Francii a své dny dělí mezi osobní projekty a kreativní studio SAISONS, které spoluzaložil v roce 2018.

 

 

Přes 140 let tradice

Jméno Rosenthal voní kvalitou i luxusem. V německém Selbu tuto dnes světově proslulou firmu založil tajný rada Philipp Rosenthal a hned v roce 1879 jí dal do vínku to nejlepší z tradice východoněmeckého centra porcelánu. Jeho syn vedl firmu až do 70. let dvacátého století a udělal z ní výjimečnou společnost, s níž spolupracovali přední výtvarníci, architekti a designéři – počínaje Versacem nebo Waltrem Gropie přes Konstantina Grcice až po třeba našeho Bořka Šípka. Rosenthal už od svého založení razí cestu výroby porcelánu výběrem prémiových materiálů, originálními formami a nevšedním dekorem.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

TimeOutlet.cz - Hodinky. Šperky. Hodiny