Rosenthal Hop Váza 26 cm zelená, 14625-426348-26026

Kód: 14625-426348-26026
Značka: Rosenthal
15 259 Kč
Na dotaz
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…
Designová váza od Sebastiana Herknera s názvem Hop byla vyrobena z porcelánu v luxusním provedení tmavě zelené a zlaté barvy a výšce 26 cm. Jedná se o nadčasový objekt, který má nejen praktické využití – je perfektní pro bohatší kytice na kratších stoncích. Tento krásný, moderní kousek potěší i každého ctitele designu, je tudíž vhodný i jako výjimečný dar.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Porcelánová váza Hop, barvy tmavě zelená a zlatá, vysoká 26 cm, designer Sebastian Herkner

Váza Hop, vysoká 26 cm, byla vytvořena pro Rosenthal v roce 2021 mladým německým designerem Sebastianem Herknerem, současnou hvězdou německé designové scény.

Extravagantní porcelánová váza Hop svými asymetrickými prstenci připomíná muže Michelin či sochy od Tonyho Cragga, jak říká sám její stvořitel. Herkner je známý svou láskou k umění, která z jeho děl přímo čiší. Silným vizuálním akcentem konceptu vázy Hop je kombinace tmavě zeleného matného povrchu a lesklého zlatého interiéru. Váza tak v sobě odráží podstatu myšlenky Studia-line, představuje nadčasový propracovaný design, který má charakter a vyžaduje skvělé know-how výroby porcelánu.

 

Sebastian Herkner (1981)

Absolvent produktového designu HfG v Offenbachu (Vysoká škola umění a designu). Už během studií se zajímal zejména o nábytkový design, projevoval neobvyklý cit pro výběr materiálu, barev a textury. Po absolutoriu chvíli pracoval v Londýně pro StelluMcCartney, roku 2006 založil své vlastní studio. Od této chvíle s úspěchem navrhuje nábytek, svítidla i další objekty pro významné firmy jako jsou např. Cappellini, Fritz Hansen, Moroso, Rolf BenzThonet, Zanotta aj. S firmou Rosenthal spolupracuje od roku 2014, kdy pro stuio-line vytvořil vázu Falda, která je rovněž součástí limitované série ikonických váz Sixty & Twelve. Jeho tvorba získala řadu ocenění, mezi nimiž nechybí IF Award, Iconic Award, Elle Deco International Design Award (EDIDA) a také designér roku2019 na veletrhu Maison & Objet v Paříži. Realizuje také projekty interiérů, jeho díla jsou vystavována v muzeích. V roce 2021 ho časopis Marie Claire Maison zařadil mezi 50 nejlepších designerů roku.Váza Hop je rovněž součástí jedinečné kolekce Sixty & Twelve.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vázy
barva: zelená
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

TimeOutlet.cz - Hodinky. Šperky. Hodiny