Rosenthal miniváza Fast 10 cm, 14271-800001-26010

Kód: 14271-800001-26010
Značka: Rosenthal
618 Kč
Na dotaz
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…
Designová, sněhově bílá porcelánová váza, vysoká pouhých 10 cm patří do výběrové kolekce miniváz od známých autorů. Jde o krásný objekt, hodící se do moderních ale i klasických interiérů. Vhodná jako výjimečný dárek.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Porcelánová miniváza Fast značky Rosenthal, vysoká 10 cm

Miniaturní glazovaná váza Fast o výšce 10 cm vychází ze stejnojmenného návrhu designera Cédrica Ragota. Talentovaný návrhář se nechal inspirovat klasickým oblým tvarem čínských váz. Vázu si však představil v pohybu, který následně jakoby zastavil a posléze vyobrazil v porcelánu samém. Váza Fast tak i ve své miniaturní podobě fascinuje svého pozorovatele. Samotná i v sestavě s dalšími kousky dekorativních miniváz ozdobí váš interiér. Může být také dárkem pro milovníky umění.

Kolekce miniaturních váz Rosenthal

Váz není nikdy dost. A když člověk vidí tak krásné výtvory, jaké byly stvořeny pod značkou Rosenthal, je těžké nepodlehnout neodolatelnému nutkání je sbírat. Naštěstí, nejoblíbenější vázy této německé porcelánky jsou nyní k dispozici také ve zmenšeném provedení o výšce devíti či deseti centimetrů. V sérii miniatur naleznete proslavené kousky, jakými jsou vázy: Surface, Squall, Fast, Totem, Falda, SKum, Fast, Falda nebo Skum. Některé z těchto váz byly designovány dokonce už před desítkami let, přesto jsou stále nadčasově krásné. To, že jsou stále aktuální, je zásluhou geniality jejich tvůrců, kterými jsou například Tapio Wirkkala, Cairn Young nebo Sebastian Herkner.

 

Cédric Ragot (1973 - 2015) vystudoval Francuzský národní institut pro pokročilá studia designu a posléze založil vlastní studio. Navrhoval mimo jiné nábytek pro přední výrobce jako je například Roche Bobois. Známou prací je také oceněný flakon parfému Invictus od Paco Rabanne. Za své výtvory získal řadu ocenění, včetně ceny Good Design právě za návrh vázy Fast, která vznikla ve spolupráci s porcelánkou Rosenthal. Cédric Ragot přitom zůstával věrný své filozofii, kdy se v každé nové studii snaží najít překvapivé řešení daného úkolu, zkombinovat funkční vzhled objektu se zajímavým, koncepčním a stylisticky vydařeným řešením.

Za hranicí běžného stolování

Spolupráce firmy Rosenthal se známými postavami ze světa umění, designu a architektury, stejně jako s výjimečně talentovanými nováčky, obohacuje sortiment kouzelných výrobků Rosenthal o neobvyklé, nadčasové objekty a designerské skvosty, vyráběné buď ve vlajkové lodi Rosenthal v Selbu nebo v porcelánce Thomas ve Speichersdorfu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vázy
barva: bílá
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

TimeOutlet.cz - Hodinky. Šperky. Hodiny