Rosenthal váza Turandot Blue 17 cm, 14231-404312-26017

Kód: 14231-404312-26017
Značka: Rosenthal
6 046 Kč
Na dotaz
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…
Váza jejíž design vychází z uklidňující atmosféry císařské jezerní zahrady dynastie Tang. Vysoká 17 cm, je součástí velkolepé kolekce Rosenthal Heritage, vytvořené podle návrhů italského výtvarníka Gianniho Cinti, s designem, jehož název inspirovala opera Giacoma Pucciniho Turandot. Ideální k dotvoření atmosféry, krásná jako samotný objekt. Vhodná jako výjimečný dar..

Detailní informace

Detailní popis produktu

Váza Rosenthal Heritage Turandot, modrá, výška 17 cm

Malá porcelánová váza je zdobená po celém svém povrchu bambusovými výhonky, vyvedenými negativně, tedy bíle v kobaltově modré glazuře. Celkový úchvatný dojem umocňují poletující zlaté vážky a zlatý okraj, s jemnými, rytými ornamenty, který ohraničuje nejen horní a dolní obvod, ale také všechny 4 stěny. 
Součástí kolekce s modrým dekorem Turandot jsou také velké hrnky s uchemtmalé espresso šálky s podšálky, pečivový talíř, servírovací tác a velký talíř, který můžete použít i jako talíř zakládací, klubový. V bílém provedení tohoto dekoru najdete u nás také talíř klasický polévkovýjídelní pečivový, velký talíř servírovací, misky na rýži včetně porcelánové lžíce a hluboké polévkové misky, velký hrnek s uchem a kombi šálek.

- Šířka: 14 cm

- Délka: 14 cm

 

Kolekce porcelánu HeritageTurandot je dekorována způsobem, při kterém jsou barvy roztaveny do glazury při 1000 ° C. Při této teplotě glazura "taje" a zalije tak vlastní malbu, takže všechny barvy, stejně tak jako jas, jsou v podstatě nezničitelné, jsou zcela  rezistentní vůči poškrábání a opotřebení. Avšak zlaté dekory nejsou ze své podstaty tak dokonale odolné vůči poškrábání a díky přirozené vlastnosti kovů, kterou je vodivost, není možné je používat v mikrovlnné troubě. Trvanlivost dekoru byla testována Rosenthal Ústavem pro technologie materiálu (IWT). Porcelán je možné mýt v myčce nádobí.

- prvotřídní porcelán, vhodný do myčky nádobí

speciální malba vtavená do glazury při teplotě 1000 °C 

- nevhodné do mikrovlnné trouby

- výška: 17 cm

 

 

Příběh Turandot = Poetická kaligrafie na vašem stole

Zasněná zahrada, kterou Gianni Cinti objevil jednoho pozdního březnového rána na březích West Lake (Západního jezera) v čínské provincii Hangzhou - to byl přesně moment, na který si při vytváření dekoru vzpomněl.
U bílé části porcelánové sestavy najdete graficky čisté, realisticky vyvedené květinové zdobení v jemných barvách, které společně s poletujícími zlatými vážkami jen mírně překrývá okraje talířů, nebo pokrývá celý hrnek či šálek. Dynamický prvek do kompozice vnášejí bambusové výhonky, vyvedené v temně modré barvě; celkový dojem ještě podtrhuje zlatý okraj s rytými ornamenty. Modrá část je naopak zdobena téměř po celém svém povrchu, kromě zlatých vážek na ní najdete už jen výhonky bambusu v negativním, tedy bílém, provedení. Celkově velkolepý dojem umocňuje opět zlatý okraj s drobnými rytinkami.

Dekor, probouzející fantazii a sny o tajemných dálkách

Turandot je zároveň i poctou prvním kolekcím Rosenthal, pro které byl důležitým inspiračním prvkem právě čínský porcelán 18. století, jak prozradily archivy značky v Selbu. A do třetice opera italského mistra Giacoma Pucciniho Turandot se odehrává v císařském paláci v Pekingu, pojednává o krásné princezně s krutým srdcem, která nechce nikdy poznat lásku, ale ta ji nakonec přece jen promění z ledové krásky v láskyplnou bytost.
Dekor Turandot je tak plný záhadné krásy, s detaily na první pohled neviditelnými, je spojením mezi Východem a Západem, mostem mezi minulostí a přítomností. Nebsahuje tedy jenom klasické, kulaté "západní" talíře nebo šálky na espresso či velké hrnky na čaj, ale také misky a porcelánové lžíce na rýži, polévkové misky nebo třeba podlouhlé tácy na závitky či obdélníkové talíře jako prvky "východního" stolování. Porcelánové nádobí a náčiní  ještě doplňují vázy a nápojová řada v podobě pohárů na vodu, sklenic na víno a šampaňské nejen v klasické, čiré variantě, ale také v jemném odstínu modro fialové (brčálově modrá). Třešničkou na dortu jsou éterické skleněné vázy ve stejném odstínu, zdobené zlatými vážkami.

Kolekce Heritage – to nejlepší z historie a tradice firmy Rosenthal

Italský výtvarník Gianni Cinti se snažil svým nezaměnitelným rukopisem a invencí převést odkaz 140 let historie a tradice Rosenthalu do současné doby, jako dědictví po předcích tady a teď. Elektická kolekce Heritage vychází z oblíbených tvarů, úspěšných vzorů a barev z různých období značky, inspiruje se různými kulturamiaepochami a samozřejmě jsou v ní obtisknuté i osobní vzpomínky a postřehy autora. Designér poprvé pracoval s porcelánem a už jen samotný materiál jej fascinoval, protože ačkoliv je jedním z nejstarších na světě, je dokonale moderní a univerzální. Sám Cinti ke své práci říká: „Ve 140leté historii Rosenthalu se různé formy vizuálního vyjádření překrývají a sám jsem překvapen, jaké poklady jsem objevil v Selbu, v archívu firmy. "
Zatímco jednotlivé dekory – Turandot, Dynasty a Midas se od sebe navzájem velmi nápadně liší, jednotícím prvkem celé kolekce Heritage jsou zlaté tóny, které v jednotlivých dekorech zaznívají tu více, tu méně. Gianni Cinti vidí jednotlivé dekory jako „novouklasiku,“ předávanou z generace na generaci.
 

 

Kdo je Gianni Cinti?

Italský designer, všestranný umělec a výtvarník, který je jako doma v mnoha uměleckých světech: v oboru módního návrhářství, ve světě průmyslového designu, v oblasti grafiky a ilustrace. Průmyslový design vystudoval v italském Urbinu, 5 let pracoval jako asistent italského módního návrháře Giafranca Ferrého. V současné době má vlastní ateliér v Miláně, kde také vyučuje na Evropském Institutu Designu. Spolupracuje s mnoha mezinárodními společnostmi, mezi nimi i se značkami Sambonet, Rosenthal nebo Pininfarina a módními domy Alberta Ferretti nebo Marithé + François Girbaud. Jako kosmopolita, zvídavý cestovatel a nadšený obdivovatel současného umění je rovněž hostujícím přednášejícím na mnoha univerzitách po celém světě.

Rosenthal = Synonymum kvality, snoubící se s elegancí

Německá značka Rosenthal představuje inovaci, design, kvalitu a sofistikované řemeslné zpracování perfektního porcelánu už od roku 1879. Stejně jako před lety i dnes Rosenthal vyvíjí svoje produkty jak pro náročné koncové zákazníky, tak i pro profesionální klientelu z restauračního a hotelového provozu. Všechny výrobky porcelánek Rosenthal vynikají výjimečnou formou, funkcí, kvalitou i zpracováním a představují synonymum prestižního „vyrobené v Německu“. Díky za design pravidelně oceňovaným výrobkům, trendy life-style kolekcím i nadčasově elegantní klasice značka Rosenthal nestále zvyšuje laťku v oblasti nároků na originalitu, osobitost a individualitu v oblasti stolování a bytového designu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Bytové doplňky
barva: modrá
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

TimeOutlet.cz - Hodinky. Šperky. Hodiny