Zwilling Five Star blok s noži 6 ks

Kód: 30125-006
Novinka
Značka: Zwilling
5 490 Kč
Skladem u dodavatele
Blok s noži z kolekce Five Star od Zwilling J.A Henckels. Bukový blok s těmi nejzákladnějšími noži, které budete v kuchyni potřebovat. Klasický kuchařský nůž 20 cm, široký santoku nůž 18 cm, univerzální špikovací nůž 10 cm, kuchyňské nůžky a ocílku na udržení ostrosti nožů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zwilling Five Star blok s noži, 6 ks

Kompaktní blok na nože z bukového dřeva osazený 3 noži, ocílkou a kuchyňskými nůžkami. Nůž kuchařský, santoku a špikovací z kolekce Zwilling Five Star představují základní trojici nožů, bez kterých se v kuchyni neobejdete.
Kolekce prémiových nožů Zwilling Five Star vznikla za přispění profesionálních šéfkuchařů. Výsledkem jsou tak nože s excelentním ostřím a s ergonomicky tvarovanou rukojetí, která dokonale padne do ruky. 
 

  • Kuchařský nůž, délka čepele 20 cm - nepostradatelný univerzální pomocník pro širokou škálu úkolů. Je ideální pro přípravu ryb, masa, drůbeže i pro přípravu vegetariánských receptů. Usnadní vám krájení a řezání bezpočtu nejrůznějších surovin. Jeho dlouhá čepel jej předurčuje ke zpracování větších surovin - pokrájení velkých kusů masa na drobné kousky, nebo pokrájení zeleniny. Široká a robustní čepel s jemným ostřím umožňuje rovnoměrné rozložení síly a efektivní kontrolu řezu. 
  • Santoku nůž, délka čepele 18 cm - ostrá a hladká čepel je ideální pro krájení a sekání ryb a zeleniny, a celkově pro snadnou přípravu asijských pokrmů.
  • Špikovací nůž, délka čepele 10 cm - od středu prohnutý nůž je univerzálním nástrojem. Je užitečný při čištění, krájení, špikování a dekorování studených mís. 
  • Ocílka – každý nůž je potřeba časem oživit. Právě pro tento účel přijde vhod Zwilling ocílka s pochromovaným pláštěm, který umožňuje snadné broušení nožů.
  • Multifunkční kuchyňské nůžky - ideální k použití nejen v kuchyni. Čepele z vysoce kvalitní nerezové oceli si uchovají ostrost po dlouhou dobu, snadno omyvatelné ergonomické rukojeti z černé syntetiky vyztužené skleněnými vlákny. Integrovaný otvírák na uzávěry PET lahví. Nízká hmotnost a dokonalá ostrost.
  • Blok na nože z bukového dřeva - světlé lakované bukové dřevo skvěle zapadne do jakékoli kuchyně, nože budeme mít vždy po ruce a bezpečně uložené.

Kolekce nožů Zwilling Five Star

  • speciální směs nerezové oceli vyráběná exkluzivně pro Zwilling J.A. Henckels
  • Sigmaforge® - nůž vykován z jednoho kusu oceli (žádné sváry ani spoje)
  • Friodur® - tvrzení mrazem pro dlouhotrvající ostrost, jež se snadno obnovuje
  • ruční doostření a leštění, kontrola laserem
  • bezespárá ergonomická rukojeť z odolné syntetiky
  • záštita - chrání prsty a nůž je dokonale vyvážený
  • tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice
  • doživotní záruka na výrobní vady čepele
  • lze mýt v myčce nádobí, doporučeno ruční mytí 

Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice. V kombinaci s propracovanými výrobními technologiemi tak vznikají nože, které jsou robustní, extrémně odolné, flexibilní, odolné korozi s dlouhotrvající ostrostí.
Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli patentovanou technologií SIGMAFORGE®, která ještě více vylepšuje skvělé vlastnosti kvalitní oceli - nože jsou pevnější a ostří je odolnější otupení. Speciální postup tvrzení nožů patentovanou technologii FRIODUR®, jež spočívá v tvrzení mrazem. Temperování oceli harmonizuje její molekulární strukturu, odstraňuje vnitřní pnutí, vytváří výjimečnou pružnost a předchází zlomení čepele.
Kuželovitý profil čepele a laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V" zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost. Bezchybná geometrie a dokonalé vyvážení nože pak zaručují přesné a bezpečné vedení řezu, které neunaví vaši ruku ani při delším používání.
Záštita (zesílená ocelová část nože mezi čepelí a rukojetí) slouží nejen k efektivní ochraně prstů, poskytuje zároveň pevnou oporu prstům a vyvažuje celý nůž, aby používání nožů bylo pohodlnější a především bezpečnější. Její robustní provedení stabilizuje přenos síly z čepele na rukojeť, čímž předchází ohnutí nože.
Ergonomicky tvarovaná rukojeť je vyrobena z kvalitního syntetického materiálu, který je odolný nárazu a poškrábání a zůstává stabilní i při vystavení teplotním změnám. Kvalitní bezespáré napojení rukojeti k čepeli zajišťuje pohodlné používání i perfektní hygienu (neulpívají zde zbytky potravin).

Údržba nožů Zwilling

Mytí a čištění

Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55°C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.

Krájecí podložka

Doporučujeme používat flexibilní krájecí podložku (prkénko) - dřevěnou, silikonovou či plastovou. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.

Ostření / broušení

Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka.
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.
Rádi vám zprostředkujeme broušení nožů přímo u výrobce, nebo doporučíme osvědčené nožířství. Personál prodejen Potten & Pannen - Staněk vám kdykoli rád předvede správný postup ostření nožů.

Bezpečné uložení

Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože

Správný nůž

Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
GoPay         
Zapalovače ZippoNože GerberLahve SiggNože Opinel
Naše eshopy: TimeOutlet.cz - Hodinky. Šperky. Hodiny | CSTRING.CZ - originální spodní prádlo nejen pro ženy