3 položek celkem
Demeyere Apollo 7 kónická zaoblená pánev 22 cm, 40850-222
4 756 Kč

Nerezová kónická pánev o průměru 22 cm z kolekce Apollo 7 od belgického výrobce Demeyere. Díky moderní technologii InductoBase®, je zajištěno optimální vedení tepla a využití...

40850-222
Demeyere Atlantis 7 kónická zaoblená pánev 22 cm, 40850-928
5 473 Kč

Nerezová kónická pánev o průměru 22 cm z kolekce Atlantis 7 od belgického výrobce Demeyere. Díky inovativní technologii TriplInduc® budete na indukci vařit až o 30% rychleji,...

40850-928
Staub kulatá grilovací pánev se dvěma úchyty 22 cm, černá, 12012223
2 917 Kč

Kulatá litinová grilovací pánev Staub o průměru 22 cm je navržena tak, aby do kuchyně vrátila chuť připraveného jídla venku. Díky širokým rukojetím lze s pánví snadno manipulovat.

STAUB_12012223

V naší nabídce naleznete nejrůznější druhy pánví, podle velikosti nebo účelu použití. Pánev Vám doporučujeme vybírat především s ohledem na její účel. V případě, že potřebujete pánev k univerzálnímu použití, postačí Vám klasická hluboká pánev. Dále pak můžete vybírat některou ze specializovaných pánví jako jsou pánve wok, grilovací nebo na palačinky. Dále je důležité věnovat pozornost také výběru materiálu, ze kterého je pánev vyrobena, její velikost a zda je vhodná právě pro váš typ varné desky, zda máte indukci, plyn nebo sklokeramiku.

Níže uvádíme několik typů pánví, které u nás naleznete:

Typ pánve - na základě použití máte na výběr ze 4 typů pánví:

Klasická pánev - hlubší pánev, univerzální použití.
Wok - speciální hluboká pánev používaná v asijské kuchyni, její přednosti oceníte především na plynových varných deskách, kdy budou suroviny zahřívány nejen zespodu, ale i po stranách.
Grilovacípánev určená pro přípravu steaků, pánve jsou těžší a mají vroubkovaný povrch.
Na palačinky - mají nízký okraj, obracení palačinek či lívanců je tak mnohem snazší.

Materiál - Pánve jsou nejčastěji vyrobené z nerezové oceli nebo hliníku kvůli dobré vodivosti tepla těchto materiálů. Povrch pánve by měl být nejlépe z nepřilnavého materiálu. Nejčastější materiály povrchu jsou:

Teflon a další nepřilnavé povrchy (PTFE) - lze na nich smažit bez přípravy tuku, ovšem nejsou odolné vůči poškrábání.
Keramika nepřilnavý povrch (ovšem nelze vařit zcela bez tuku), odolné vůči poškrábání.
Titan - nepřilnavý povrch, dobrá vodivost tepla, odolnost vůči poškrábání.
Litina - odolné a vysoce trvanlivé, při správné péči Vám vydrží celý život. Tento typ pánví odolává vysokým teplotám a rovnoměrně rozvádí teplo.

Další parametry, které by jste měli brát v úvahu při výběru vhodné pánve pro Vás:

Velikost a objem - závisí na účelu pánve a na počtu osob v domácnosti.
Vhodnost na indukci
Použití v troubě


TimeOutlet.cz - Hodinky. Šperky. Hodiny