Kuchyňské nože

Nejprodávanější

121 položek celkem
Nůž na ovoce a zeleninu nerez Berghoff ESSENTIALS 8 cm, BF-1301074
119 Kč

Nůž na ovoce a zeleninu nerez ESSENTIALS 8 cm

BF-1301074
Nůž filetovací kuchyňský 22 cm PRO-X, žlutá CS SOLINGEN CS-029043
325 Kč

Nůž filetovací kuchyňský 22 cm PRO-X, žlutá CS SOLINGEN CS-029043

CS-029043Y
Nůž vykosťovací kuchyňský 19 cm PRO-X, černá CS SOLINGEN CS-029227
298 Kč

Nůž vykosťovací kuchyňský 19 cm PRO-X, černá CS SOLINGEN CS-029227

CS-029227
Opinel Bon Appetit steakový nůž s polymerovou rukojetí, červený
244 Kč

Bon Apetit steakový nůž, s nerezovou mikro zoubkovanou čepelí a ergonomicky prohnutou rukojetí, zaručuje snadné krájení steaků, bifteků i grilovaného masa a je vhodný do myčky...

001902
Zwilling Profesional "S" nůž vykošťovací 14 cm
2 031 Kč

Vykosťovací nůž s tenkou a flexibilní čepelí usnadní odblaňování, vykosťování, odstranění tuku a šlach ze všech druhů masa. Kolekce Professional "S" od Zwilling J.A. Henckels....

31024-141
Zwilling Profesional "S" nůž špikovací 10 cm
1 360 Kč

Professional“S“, Špikovací nůž 100 mm 31020-101 Malý a lehký nůž se středově vycentrovanou čepelí je univerzální pomocník při zpracování menších a středně velkých surovin....

31020-101
Nůž Zwilling Profesional "S" , loupací, 7 cm
1 290 Kč

Professional“S“, Čisticí nůž 70 mm. Malý a lehký nůž se zakřivenou čepelí ideální na loupání a očištění ovoce a zeleniny. Kolekce Professional "S" od Zwilling J.A. Henckels....

31020-051
Zwilling Miyabi 800DP nůž Gyutoh, 20 cm
6 312 Kč

Spojení německých a japonských nožířských mistrů dalo vzniknout unikátní sérii nožů Zwilling Miyabi. Nůž Miyabi 800DP Gyutoh s čepelí o délce 20 cm ze speciální oceli, která...

54481-201
Zwilling TWIN Cuisine, Santoku s výbrusem, 18 cm
4 489 Kč

Nůž santoku kolekce TWIN Cuisine od Zwilling J.A. Henckels. Santoku nůž je typický pro asijskou kuchyni, s širokou a dlouhou čepelí a jemným ostřím. Nové vylepšené vlnkované...

30348-181
Sada Trio Opinel Essentiels N°312, 2 nože + škrabka
466 Kč

Set obsahuje 3 základní kuchyňské pomocníky pro opracování ovoce a zeleniny: červenou škrabku, modrý hladký nůž a zelený vroubkovaný nůž. Zoubkovaný nůž na ovoce i zeleninu je...

002359
Nůž santoku 18 cm HERNE CS SOLINGEN CS-037963
355 Kč

Nůž santoku 18 cm HERNE CS SOLINGEN CS-037963

CS-037963
Vykrajovací nůž 9cm Porkert Eduard PK-7900020
284 Kč

Vykrajovací nůž 9cm Eduard

PK-7900020
Univerzální nůž 13cm Porkert Eduard PK-7900015
305 Kč

Univerzální nůž 13cm Eduard

PK-7900015
Nůž na pečivo 20cm Porkert Eduard PK-7900009
517 Kč

Nůž na pečivo 20cm Eduard

PK-7900009
Kuchařský nůž 15cm Porkert Eduard PK-7900004
517 Kč

Kuchařský nůž 15cm Eduard

PK-7900004
Velký kuchařský nůž 20cm Porkert Eduard PK-7900002
679 Kč

Velký kuchařský nůž 20cm Eduard

PK-7900002
Vykrajovací nůž 9cm Porkert Vilem PK-7180520
269 Kč

Vykrajovací nůž 9cm Vilem

PK-7180520
Univerzální nůž 13cm Porkert Vilem PK-7180515
293 Kč

Univerzální nůž 13cm Vilem

PK-7180515
Nahoru
Další produkty

V naší nabídce naleznete především širokou nábídku kvalitních nožu Zwilling. Tato značka se vyznačuje především svou vysokou kvalitou.

Poradíme Vám s výběrem nejvhodnějšího nože pro Vás? Nejdříve se musíte zaměřit na účel, pro který chcete nůž používat. Zdali sháníte nůž vykošťovací, plátkovací nebo jiný..

Při výběru nože se zaměřte na materiál a délu čepele a také na typ nože. Vedle nožů s univerzálním použitím si můžete vybrat i specialní nože určené pro konkrétní činnosti jako je loupání, vykosťování či porcování masa. My Vám přiblížíme několik typů nožů, které jsou běžně k dostání.

Typy nože:

Kuchařské (univerzální) nože - základní nůž, který má univerzální využití, jehož délka čepele je okolo 20 cm, jeho ostří je hladké a od směrem ke špičce nože se zužuje

Na zeleninu-  mají krátkou čepel (do 10 cm), která je z horní části zakulacená, je to nůž na každodenní použití

Na pečivo - nože s vroubkovaným ostřím na krájení tvrdého i měkkého pečiva

Santoku -  speciální japonské a čínské nože na maso a zeleninu, často  mají tenké ostří s kuželovou špičkou

Okrajovací (loupací) nože -  mají tenkou čepel s pevnou špičkou, jehož spodní část je buď oblá, nebo může mít vykrojenou spodní část pro snazší loupání ovoce a zeleniny

Vykošťovací nože - mají tenkou čepel, která bývá ze spodu lehce vykrojená

Filetovací nože - mají úzkou a ohebnou čepel, která usnadňuje filetování masa

Dranžírovací (plátkovací) nože -  mají úzkou a velmi ostrou čepel, díky které můžete nakrájet maso či šunku na velmi tenké plátky

Na sýr - pro tyto nože je typycká děrovaná čepel s vidličkou na špičce nože

Sekáčky - mají velkou čepel, která je ideální k porcování masa i s kostmi


Dalším kriteriem pro výběr vhodného nože pro vás může být také materiál čepele. Nože z nerezové oceli, nebo keramiky jsou snažší na udržbu i manipulaci. Dalším důležitou vlastností je délka a tloušťka čepele.

 

 

ThePay – Platba kartou, Platba24, MojePlatba, eKonto, mPeníze, MONETA, ČSOB, Fio Banka, QR platba, Equa Bank
Zapalovače ZippoNože GerberLahve SiggNože Opinel
Naše eshopy: TimeOutlet.cz - Hodinky. Šperky. Hodiny | CSTRING.CZ - originální spodní prádlo nejen pro ženy