Kuchyňské nože
Nejprodávanější
V naší nabídce naleznete především širokou nábídku kvalitních nožu Zwilling. Tato značka se vyznačuje především svou vysokou kvalitou.
Poradíme Vám s výběrem nejvhodnějšího nože pro Vás? Nejdříve se musíte zaměřit na účel, pro který chcete nůž používat. Zdali sháníte nůž vykošťovací, plátkovací nebo jiný..
Při výběru nože se zaměřte na materiál a délu čepele a také na typ nože. Vedle nožů s univerzálním použitím si můžete vybrat i specialní nože určené pro konkrétní činnosti jako je loupání, vykosťování či porcování masa. My Vám přiblížíme několik typů nožů, které jsou běžně k dostání.
Typy nože:
Kuchařské (univerzální) nože - základní nůž, který má univerzální využití, jehož délka čepele je okolo 20 cm, jeho ostří je hladké a od směrem ke špičce nože se zužuje
Na zeleninu- mají krátkou čepel (do 10 cm), která je z horní části zakulacená, je to nůž na každodenní použití
Na pečivo - nože s vroubkovaným ostřím na krájení tvrdého i měkkého pečiva
Santoku - speciální japonské a čínské nože na maso a zeleninu, často mají tenké ostří s kuželovou špičkou
Okrajovací (loupací) nože - mají tenkou čepel s pevnou špičkou, jehož spodní část je buď oblá, nebo může mít vykrojenou spodní část pro snazší loupání ovoce a zeleniny
Vykošťovací nože - mají tenkou čepel, která bývá ze spodu lehce vykrojená
Filetovací nože - mají úzkou a ohebnou čepel, která usnadňuje filetování masa
Dranžírovací (plátkovací) nože - mají úzkou a velmi ostrou čepel, díky které můžete nakrájet maso či šunku na velmi tenké plátky
Na sýr - pro tyto nože je typycká děrovaná čepel s vidličkou na špičce nože
Sekáčky - mají velkou čepel, která je ideální k porcování masa i s kostmi
Dalším kriteriem pro výběr vhodného nože pro vás může být také materiál čepele. Nože z nerezové oceli, nebo keramiky jsou snažší na udržbu i manipulaci. Dalším důležitou vlastností je délka a tloušťka čepele.