Zdravá jídla do krabiček - 3 recepty, které musíte vyzkoušet!

BLACKBLUM_RECEPT1
Hledáte jednoduché a zdravé jídlo, které si budete moci vzít s sebou do práce, do školy nebo na výlety? Máme pro vás tři jednoduchá jídla do svačinových krabiček, které prostě musíte vyzkoušet! A navíc - krásně se vám budou servírovat do krabiček od anglické značky BLACK+BLUM, které jsou u nás novinkou.

Tipy na jídla do krabiček
1. Parfait s lesním ovocem a granolou
2. Salát s rýžovými nudlemi Vermicelli
3. Kuličky z arašídového másla a banánů
BLACKBLUM_RECEPT2PARFAIT S LESNÍM OVOCEM A GRANOLOU
Chia marmeláda je skvělá do parfaitů, ovesných kaší nebo jen tak namazaná na toasty, tak proč si ji neudělat dvojnásobné množství a polovinu si nenechat na další den? Připravenou marmeládu lze nejlépe skladovat v lednici. Ve sklenici se šroubovacím uzávěrem vám vydrží až týden.
Ingredience pro 1 porci
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 10 min
Ostružinová chia marmeláda:
- 75 g ostružin
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce chia semínek
- 2 lžičky citronové šťávy
Směs na vrstvení:
- 100 g jahod, nakrájených
- 75 g granoly
- 150 ml řeckého nebo kokosového jogurtu
Jak na to
Pro přípravu ostružinové chia marmelády vložte ovoce do malého hrnce spolu se sirupem. Přiveďte k varu a vařte na mírném plameni po dobu 4 minut, nebo dokud ovoce nezměkne. Odstavte z plotny a vše rozmačkejte vidličkou.
Vmíchejte chia semínka a citronovou šťávu, pote vraťte na plotnu a vařte na mírném plameni dalších 5 minut, nebo dokud směs nezhoustne. Před použitím nechte chia marmeládu vychladnout. Z tohoto množství surovin vznikne přibližně 100 ml marmelády, což stačí k přípravě 1 porce parfaitu (nezapomeňte na tip pro skladování výše).
Pro přípravu parfaitu nejdříve začněte spodní vrstvou chia marmelády, dále pokračujte s vrstvami jahod, granoly a jogurtu do skleněného svačinového boxu, přičemž poslední vrstvu tvoří jogurt. Na závěr posypte vše trochou granoly a ozdobte jahodami. Pokud chcete parfait podávat k snídani, připravte jej večer předem a uložte do lednice až do podávání.BLACKBLUM_RECEPT3
SALÁT S RÝŽOVÝMI NUDLEMI VERMICELLI
Tento lahodný veganský salát je svěží a pikantní a zaručeně oživí každou vaši obědovou pauzu. Přirozeně sladký cukrový hrášek je ideální pro konzumaci v syrovém stavu, má vysoký obsah vitaminu C a nízký obsah kalorií. Tofu a ořechy jsou skvělým přísunem bílkovin a určitě vás zasytí.
Ingredience pro 2 porce
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření -
Nudle:
- 100 g rýžových nudlí Vermicelli
- 75 g cukrového hrášku nakrájeného podélně na jemné plátky
- 8 ředkviček nakrájených na jemné plátky
- 1 limetka, nakrájená na kousky
Dresink:
- 30 g čerstvých špenátových listů
- 3 lžíce silken tofu
- 1 stroužek česneku, rozpůlený
- šťáva z 1/2 limetky
- mořská sůl a mletý černý pepř
- 1-2 lžičky wasabi pasty podle chuti
K servírování:
- 1 lžíce nesolených pistáciových oříšků, nasekaných nahrubo
- lístky bazalky
- hrst lístků koriandru
- kousek limetky
Jak na to
Rýžové nudle Vermicelli vložte do mísy a zalijte vroucí vodou. Nechte je namočené 5 minut (nebo podle návodu na obalu), poté je slijte a dejte stranou.
Mezitím připravte zálivku tak, že špenátové listy vložíte do kuchyňského mixéru a rozmixujete je na drobno. Přidejte silken tofu, česnek, limetkovou šťávu, sůl a pepř podle chuti a znovu rozmixujte. Po troškách přidejte wasabi, ochutnejte a podle potřeby dochuťte. Mixujte, dokud nevznikne pyré.
Nudle přendejte do obědové krabičky. Přidejte hrášek, ředkvičky a rozkrojenou limetku, pokapejte dresinkem a promíchejte. Posypte pistáciemi a bylinkami a podávejte s trochou vymačkané limetky.
Pokud budete salát jíst až později, dejte nudle do hlavní přihrádky krabičky, navrch dejte hrášek, ředkvičky a rozkrojenou limetku. Do samostatných nádobek dejte dresink, pistácie a bylinky. Uchovávejte v chladničce, dokud nebudete připraveni k podávání.
BLACKBLUM_RECEPT4
KULIČKY Z ARAŠÍDOVÉHO MÁSLA A BANÁNŮ
Moringový prášek je dobrým zdrojem vitamínu K, který posiluje kosti, a železa, které dodává energii. Tyto zdravé kuličky plné energie lze uchovávat až 2 dny v lednici. Nebo je uložte do nádoby a zmrazte až na 2 měsíce. Až budete potřebovat, nechte je rozmrazit po několika kusech, budou připraveny k okamžitému podávání.
Ingredience pro 16 kuliček
Doba přípravy 15 minut + chlazení
Doba vaření -
Směs na kuličky
- 125 g křupavého arašídového másla, nesoleného
- 1 menší banán, oloupaný
- 140 g datlí, bez pecek
- 4 lžíce mletých lněných semínek
- 4 lžíce mletých mandlí
- 2 lžíce chia semínek
- 2 lžičky moringa prášku, podle chuti (optimálně)
- 4-5 lžic loupaných konopných semínek, na obalení
Jak na to
Vložte arašídové máslo, banán, datle, lněná semínka, mleté mandle, chia semínka a moringa prášek (pokud jej používáte) do kuchyňského robotu nebo mixéru. Mixujte, dokud se směs nespojí.
Nasypte konopná semínka do mělké misky. Přendejte směs z arašídového másla z robotu nebo mixéru na prkénko. Rozdělte směs na 16 stejných kousků. Navlhčete si ruce vodou a z každého kousku vytvarujte hezkou kuličku.
Každou kuličku pečlivě obalte konopnými semínky tak, aby byly po celém povrchu. Poté kuličky vložte do uzavíratelné nádoby a před podáváním je nechte alespoň 1 hodinu vychladit, aby kuličky ztuhly. Nejlépe chutnají vychlazené.

Který recept vyzkoušíte jako první? Doufáme, že vám tato zdravá jídla zpříjemní den a že budou vaší inspirací k tomu, abyste začali používat svačinové krabičky, které vám pomohou těšit se ze všech výhod, které to s sebou přináší.


TimeOutlet.cz - Hodinky. Šperky. Hodiny