Sada nožů Opinel Les Essentiels oliva, 4 ks
Kód: 002163Související produkty
Detailní popis produktu
Opinel set Les Essentiels Oliva
Univerzální kuchyňský set, který oceníte při každodenní přípravě obědů, večeří ale i snídaní a svačin. Elegantní rukojeť z lakovaného olivového dřeva s výraznou dřevokresbou dodá vaší kuchyni středomořský nádech.
Kuchyňský nůž N°112
Univerzální pomocník při krájení zeleniny, očišťování ovoce, ale také při porcování menších kousků masa.
- Délka čepele: 10 cm
- Tloušťka čepele: 1,5 mm
Vroubkovaný nůž N°113
Tento nůž s velmi malými vroubky vám pomůže nakrájet především měkké ovoce a zeleninu jako jsou například rajčata nebo kiwi ale také vejce uvařená natvrdo.
- Délka čepele: 10 cm
- Tloušťka čepele: 1,5 mm
Nůž na zeleninu N°114
Zaoblené ostří nože na zeleninu a zoubkovaná hrana nože zajistí dokonalé očištění zeleniny včetně zachování všech vitamínů, které obsahuje.
- Délka čepele: 7,5 cm
- Tloušťka čepele: 1,5 mm
Škrabka N°115
Pro efektivní a rychlé škrábání slupky zeleniny nebo ovoce. Vhodná pro pravoruké i levoruké.
- Délka kovové škrabky: 6 cm
- Tloušťka kovové škrabky: 0,8 mm
Dřevo
95% dřeva, ze kterého se vyrábějí rukojeti, pochází z udržitelně obhospodařovaných francouzských lesů. Nedochází k přílišnému kácení lesů a znečištění ovzduší při dlouhém transportu – tím vším je méně zatěžována příroda. Hlavní dodavatel dřeva má své lesní plochy ve francouzském regionu Jura a samozřejmě je držitelem PEFC certifikátu.
Nerezová ocel
Výběr oceli je jeden z nejdůležitějších materiálů samotného nože. Určuje životnost a kvalitu samotného ostří. Pro nože značky Opinel byla vybrána vysoce kvalitní švédská ocel 12C27 (Sandvik). Tato ocel je vysoce odolná vůči korozi a jednoduchá na údržbu díky přídavku chromu. Přídavek uhlíku v oceli (0,40%) zajistí excelentní hranu, která drží tvar i při styku s tvrdším materiálem bez nutnosti broušení.
Zrození legendy
Příběh dnes již ikonické značky Opinel® začíná v 19. století, kdy se obchodník Victor-Amédée Opinel během svých cest naučil kovat hřebíky a následně založil ve Francii svou kovárnu. Po jeho smrti převzal řemeslo syn Daniel, který se stal pro místní farmáře „výrobcem ostrých předmětů“ protože ostří jeho srpů a kos bylo vyhlášeno široko daleko jako to nejostřejší možné.en pravý Opinel-kapesní nůž si ale na světlo světa musel ještě chvilku počkat. Nejstarší syn Daniela Opinela, Joseph, se rozhodl jít ve stopách svého otce a poháněn uměleckou vášní, spojil ruční zpracování s tehdy nejmodernější technologii a vytvořil malý zázrak. Psal se rok 1890 a světlo světa spatřil kapesní zavírací nůž Opinel, nůž od prvního dne milovaný a předávaný z generace na generaci. Nůž, který během dalších let získal stovky tisíc fanoušků po celém světě, stal se běžnou součástí spousty domácností, a tak trošku jedním ze symbolů celé Francie…
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.