Zwilling Four Star blok s noži, 7 ks ,buk, 30x11,5x26 cm

Kód: 35066-000
Značka: Zwilling
8 053 Kč
Skladem - do 3 dní (>5 ks)
Možnosti doručení
Dřevěný blok na nože, 4 nože z osvědčené kolekce Four Star od Zwilling J.A. Henckels, univerzální nůžky a ocílka. To nejzákladnější vybavení pro každou kuchyni.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zwilling Four Star blok s noži - 7 ks

Tato sedmidílná sada od Zwillingu poskytne hobby kuchařům i profesionálům všestranné vybavení. Budete moci krájet a vykosťovat ryby i maso, stejně jako si hravě poradíte se zeleninou a ovocem díky 4 různým typům nožů. Dřevěný blok s přírodním povrchem je osazen nožem na čištění a špikování (čepel 100 mm), univerzálním nožem s vroubkovaným ostřím (čepel 130 mm), kuchařským nožem (čepel 200 mm) a nožem na chléb a pečivo (čepel 200 mm). 
Součástí sady je ocílka pro rychlou obnovu ostří a praktické univerzální kuchyňské nůžky, které přijdou vhod nejen při porcování drůbeže. 
Získáte vysoce kvalitní nejzákladnější vybavení, které by nemělo chybět v žádné kuchyni.
Důraz na kvalitu a komfort při používání a maximální funkčnost patří mezi ty hlavní priority ve Zwilling J.A. Henckels a promítly se i při výrobě nožů z kolekce Four Star.

Řada nožů Four Star

S kolekcí nožů Four Star způsobil Zwilling J.A. Henckels v roce 1976 doslova revoluci na poli kuchyňských nožů určených jak pro profesionály i hobby kuchaře. Kromě použití těch nejkvalitnějších materiálů, byla využita i revoluční technologie s bezspárou syntetickou ergonomickou rukojetí plynule navazující na čepel vykovanou z jednoho kusu té nejkvalitnější nerezové oceli tvrzené mrazem. Výsledkem spojení kvalitních materiálů a nových technologických postupů je pak nůž, jehož čepel je odolná, dobře vyvážená, pružná s dlouhotrvající ostrostí.

  • speciální směs nerezové oceli
  • Sigmaforge® - nůž vykován z jednoho kusu oceli (žádné sváry ani spoje)
  • Friodur® - dlouhotrvající ostrost, jež se snadno obnovuje
  • ruční doostření a leštění, kontrola laserem
  • bezespárá ergonomická rukojeť z odolné syntetiky
  • záštita - chrání prsty a vyvažuje nůž
  • tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice
  • doživotní záruka na výrobní vady čepele
  • lze mýt v myčce nádobí, doporučeno ruční mytí 

 

Technologie a výroba

Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice. V kombinaci s propracovanými výrobními technologiemi tak vznikají nože, které jsou robustní, extrémně odolné, flexibilní, odolné korozi s dlouhotrvající ostrostí.
Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli patentovanou technologií SIGMAFORGE®, která ještě více vylepšuje skvělé vlastnosti kvalitní oceli - nože jsou pevnější a ostří je odolnější otupení. Speciální postup tvrzení nožů patentovanou technologii FRIODUR®, jež spočívá v tvrzení mrazem. Temperování oceli harmonizuje její molekulární strukturu, odstraňuje vnitřní pnutí, vytváří výjimečnou pružnost a předchází zlomení čepele.
Kuželovitý profil čepele a laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V" zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost. Bezchybná geometrie a dokonalé vyvážení nože pak zaručují přesné a bezpečné vedení řezu, které neunaví vaši ruku ani při delším používání.
Záštita (zesílená ocelová část nože mezi čepelí a rukojetí) slouží nejen k efektivní ochraně prstů, poskytuje zároveň pevnou oporu prstům a vyvažuje celý nůž, aby používání nožů bylo pohodlnější a především bezpečnější. Její robustní provedení stabilizuje přenos síly z čepele na rukojeť, čímž předchází ohnutí nože.
Ergonomicky tvarovaná rukojeť je vyrobena z kvalitního syntetického materiálu, který je odolný proti nárazu a poškrábání a zůstává stabilní i při vystavení teplotním změnám. Rukojeť je k zakryté střence pevně přichycena, kvalitní bezespáré napojení rukojeti k čepeli zajišťuje pohodlné používání i perfektní hygienu (neulpívají zde zbytky potravin).

Údržba nožů Zwilling

Mytí a čištění

Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55°C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.

Krájecí podložka

Doporučujeme používat flexibilní krájecí podložku (prkénko) - dřevěnou, silikonovou či plastovou. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.

Ostření / broušení

Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka.
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.
Rádi vám zprostředkujeme broušení nožů přímo u výrobce, nebo doporučíme osvědčené nožířství. Personál prodejen Potten & Pannen - Staněk vám kdykoli rád předvede správný postup ostření nožů.

Bezpečné uložení

Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože

Správný nůž

Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
TimeOutlet.cz - Hodinky. Šperky. Hodiny
CSTRING.CZ - originální spodní prádlo nejen pro ženy

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení