Ken Hom wok pánev Excellence z uhlíkové oceli, vypalovací, 36 cm, KH436003
Kód: KH436003Související produkty
Detailní popis produktu
Ken Hom Excellence tradiční wok pánev s dřevěnou (bukovou) rukojetí a přídavným madlem z bukového dřeva, průměr 36 cm
Tradiční čínský wok pro zdravé a rychlé vaření, pánev vhodná pro každý zdroj ohřevu, tedy i pro vaření na indukci. Přírodní nepřilnavý povrch tzv patina se vytvoří po správném vypálení a během používání. Tradiční čínský wok je vyroben z lehké uhlíkové oceli 1,8 mm silné, má krásnou, dřevěnou rukojeť z bukového dřeva a ze stejného materiálu je i pomocné ucho, umožňujicí snadnou manipulaci i s plnou pánví. Pohodlně v ní tak připravíte jídlo pro 4-6 osob.
Tuto tradiční čínskou wok pánev je před prvním použitím třeba správně připravit – v anglickém jazyce wok seasoning, tedy něco jako správně wok vypálit. Je to důležité, protože jen tak se začne vytvářet hnědá patina, která na pánvi následně vykouzlí přirozeně nepřilnavý povrch. Číňané říkají, že čím tmavší pánev, tím lepší kuchař.
Pánev wok řady Excellence je navržena tak, aby vám umožnila rychlou, snadnou a zdravou přípravu oblíbených jídel asijské kuchyně. Nepřilnavý povlak na pánvi vytvoříte tzv. vypalováním (wok seasoning), kdy na pánvi postupně vznikne tmavohnědá patina.
Jak správně vypálit stříbrnou (karbonovou) wok pánev – Ken Hom Excellence wok seasoning
1. Syrovou pánev nejprve musíte zbavit chemického ochranného povlaku, kterým byla opatřena v továrně. Před jakýmkoliv použitím ji tedy nejprve vložte pod tekoucí horkou vodu na dobu cca 5minut, aby povlak povolil. Pak svůj nový wok pořádně vydrátkujte, doslova jej můžete vydřít drátěnkou s použitím mycího prostředku (3-4 minuty), a to jak zevnitř, tak také z venku. Zejména budete-li ji chtít používat na indukci věnujte velkou pozornost i vnejšímu povrchu, speciálně dnu.
2. Nakonec naplňte wok do cca poloviny vodou a přiveďte k varu. Následně vodu vylejte a pánev dobře osušte. Tím dostanete pryč zbytky chemické úpravy z výroby a pánev je připravena na patinování.
3. Karbonový Ken Hom wok silně vymažte z vnitřní strany tukem, použijte slunečnicový nebo kukuřičný olej, olej podzemnice olejné či jiný olej na smažení (nikdy ale nepoužívejte olivový!), přebytečný tuk odsajte papírovou utěrkou.
4. Pozvolna zahřívejte svou novou karbonovou pánev na plotýnce, dokud olej nezačne kouřit a přepalovat se. Pak sundejte ze zdroje tepla, nechte zchladnout a vytřete papírovou utěrkou. Proces zopakujte ještě 2-3x. (Na indukci mějte na plotýnce nastaveno 200°C.)
5. Uvnitř pánve se začne dělat tmavá skvrna (hnědá až černá), která se postupně rozšiřuje, s pánví je potřeba otáčet, aby se udělala po celé ploše. Tím je zahájen proces patinování, vytváření přirozeně nepřilnavého povrchu, který bude tmavnout, čím více budete svou wok pánev používat.
Vytvořená patina zajišťuje, že se povrch pánve wok stane přirozeně nepřilnavým, rychleji se zahřeje a následně udržuje potřebnou vysokou teplotu. Používáním tvořící se patina chrání vaši pánev také před rzí. Nejprve musíte wok pořádně rozpalit, pak teprve přidejte olej, následně zeleninu, maso, nudle nebo cokoliv jiného, co chcete smažit, párkrát promíchejte a můžete servírovat... Pokud pánev správně vypálíte, stane se vaším nejoblíbenějším náčiním v kuchyni.
Perfektní kuchyňské vybavení pro každodenní použití pro přípravu jídel technikou stir-fry z ní činí také:
- lehkost – kostru tvoří uhlíková ocel o síle 1,8 mm
- stabilnost – plochá základna, pevně sedí na všech typech ohřevu
- 100% autentičnot – nepřilnavý povrch-patinu vytvoříte správným vypálením a používáním
- vysoká odolnost – možno používat i kovové kuchyňské náčiní
- bezpečnost – dřevěná rukojeť s minimální tepelnou vodivostí, pomocné ucho
- skladnost – velké kovové oko na zavěšení
- snadná údržba – pouze opláchnete horkou vodou
- univerzálnost – vhodná na všechny typy ohřevu, včetně indukce
Technické specifikace:
- průměr: 36 cm
- délka: 60,5 cm
- hloubka: 14,5 cm
- váha: 1,668 kg
Doporučení pro údržbu:
Proveďte první mytí podle instrukcí na obalu a do sucha vytřete měkkou utěrkou. Po patinování myjte pouze ručně, pod horkou tekoucí vodou, nebo wok po každém vaření naplňte vodou, přiveďte k varu, vodu vylijte a wok vytřete do sucha. Při ručním mytí nepoužívejte mycí prostředky ani houbičku, pouze mycí kartáček, přichycené zbytky jídla nechejte odmočit. Čas od času potřete vnitřní povrch pánve olejem. Nikdy nemyjte v myčce nádobí, přišli byste o svou patinu!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Vysoce kvalitní wok pánve pro ty nejlepší zážitky z vaření - a nejlepší výsledky!
Od roku 1986 ukazuje společnost Ken Hom světu, jak vařit autentickou asijskou kuchyni od základu, rychle a snadno. Ken Hom je předním odborníkem na čínskou kuchyni a jedním z nejuznávanějších a nejslavnějších televizních kuchařů všech dob. Jeho fenomenální úspěch je snadno měřitelný. Je autorem téměř 40 knih, které inspirovaly miliony domácích kuchařů po celém světě. A jen v Británii se woky Ken Hom nachází v každé sedmé kuchyni. Ken Hom, který žije ve Francii a v Thajsku a neúnavně cestuje po celém světě, nadále pravidelně vystupuje jako šéfkuchařská celebrita, píše knihy a udržuje spolupráci s restauracemi po celém světě.
"Mým cílem je podělit se o jídlo a kulturu se všemi. Jediný způsob, jak přežít v dnešním světě, je učit se a být tolerantní".
Slavný šéfkuchař Ken Hom, všeobecně považovaný za jednu z největších světových autorit v oblasti orientální kuchyně, získal čestný titul OBE za "zásluhy o kulinářské umění". Řád britského impéria (OBE) je uznáním jeho úspěchů a působivého společenského a historického vlivu, který měl na způsob, jakým Spojené království "přijalo" čínskou kuchyni, která se nyní stala jednou z nejoblíbenějších v zemi. Na seznamu Queen's Jubilee Birthday Honours list 2022 získal titul Komandér Řádu britského impéria (CBE) jako uznání za zásluhy o charitu, kulinářské umění a vzdělávání.
Během své dlouholeté kariéry vedl Ken Hom řadu špičkových restaurací po celém světě, včetně skupiny Yellow River a Oriental Restaurants ve Velké Británii, restaurace Maison Chin v hotelu Bandara v Bangkoku a nejnověji restaurace MEE v hotelu Belmond's Copacabana Palace v Riu de Janeiru. Všechny restaurace získaly několik prestižních ocenění, přičemž restaurace MEE byla oceněna michelinskou hvězdou a získala také ocenění "Nejlepší asijská restaurace" v soutěži Eat and Drink awards a "Restaurace roku" od brazilského vládního úřadu pro cestovní ruch. Ken Hom pracoval také jako konzultant pro hotely, restaurace a letecké společnosti a osobně vařil pro prezidenty, premiéry, celebrity a královské rodiny.
Ken Hom své wok pánve samozřejmě používá a každý nový výrobek také osobně velmi pečlivě testuje, než je vypuštěn na trh. Ví totiž moc dobře, jak je důležité při vaření pracovat s kvalitním nádobím a příslušenstvím, protože i to ovlivní chuť připravovaného jídla. Vyzkoušejte si ještě dnes vaření s nepřilnavými a kvalitními pánvemi wok a řadou příslušenství, které své uživatele nikdy nezklamou.