Zwilling Pro Wood nůž univerzální 13 cm, 38460-131

Kód: 38460-131
Novinka
Značka: Zwilling
1 950 Kč
Skladem - do 3 dní (>4 ks)
Možnosti doručení
Nůž z řady Pro Wood od Zwilling J.A. Henckels. Všestranný pomocník při přípravě a zpracování ovoce a zeleniny. Ergonomicky tvarovaná rukojeť. Neměl by chybět v žádné kuchyni.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zwilling Pro Wood nůž univerzální, dub, 13 cm

Univerzální nůž - vroubkované ostří výborně krájí klobásy, sýry, rajčata a bagety. Dřevěná ergonomická rukojeť. Délka čepele 13 cm.

Řada nožů Zwilling Pro Wood

Kolekce nožů Zwilling Pro Wood je vylepšenou variantou Zwilling Professional. Je vhodná pro každého, kdo to myslí s vařením opravdu vážně, a to bez ohledu na to, jde-li o profesionály či laiky. Spojením sil solingenských nožířských mistrů, designéra Mattea Thuna a těch nejlepších šéfkuchařů, se zrodila řada Zwilling Pro Wood. Čepele nožů upraveny tak, aby co nejlépe odpovídaly požadavkům profesionálů na co nejpreciznější, nejpřesnější a přitom maximálně bezpečné používání. Nože jsou perfektně vyvážené, dobře padnou do ruky a mají unikátní klínovité ostří pro snadné a bezpečné krájení.

Řada Pro Wood také představuje vylepšený tvar záštity, která slouží nejen k efektivní ochraně prstů, poskytuje zároveň pevnou oporu prstům a vyvažuje celý nůž, aby používání nožů bylo pohodlnější a především bezpečnější. Zúžený tvar také představuje větší kontrolu nad krájením a umožňuje plné ostření nožů. Jistě oceníte dnes již tradiční design nožů s plnou střenkou se třemi robustními nýty. Rukojeť je vyrobena z dubu cesmínového, každý nůž je tak jedinečný.

Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli s optimálním poměrem chromu a uhlíku zaručuje ty nejlepší vlastnosti. Nože jsou tvrzeny vylepšenou technologií Friodur- jež spočívá v tvrzení mrazem, nože se tak stávají tvrdší, odolnější, více odolávají korozi a uchovají si déle maximální ostrost. Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli technologií Sigmaforge s naprosto bezchybnou geometrií.

- speciální směs nerezové oceli

- Sigmaforge® - nůž vykován z jednoho kusu oceli (žádné sváry ani spoje)

- Friodur® - dlouhotrvající ostrost, jež se snadno obnovuje

- ergonomická rukojeť z dubu cesmínového, každý nůž je jedinečný

- laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V" zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost

- tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice

- doporučeno pouze ruční mytí 

 

Technologie a výroba

Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší vlastnosti. V kombinaci s propracovanými výrobními technologiemi tak vznikají nože, které jsou robustníextrémně odolnéflexibilníodolné korozi s dlouhotrvající ostrostí.

Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli patentovanou technologií SIGMAFORGE®, která ještě více vylepšuje skvělé vlastnosti kvalitní oceli - nože jsou pevnější a ostří je odolnější otupení. Speciální postup tvrzení nožů patentovanou technologii FRIODUR®, jež spočívá v tvrzení mrazem. Temperování oceli harmonizuje její molekulární strukturu, odstraňuje vnitřní pnutí, vytváří výjimečnou pružnost a předchází zlomení čepele.

Laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V" zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost. Bezchybná geometrie a dokonalé vyvážení nože pak zaručují přesné a bezpečné vedení řezu, které neunaví vaši ruku ani při delším používání.
Ergonomicky tvarovaná rukojeť je vyrobena z dubu cesmínového, každý nůž je tak jedinečný.

 

Údržba nožů Zwilling

Mytí a čištění

Nože Zwilling Pro Wood je doporučeno díky dřevěné rukojeti mýt pouze ručně. Ruční mytí je k nožům šetrnější. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.

Krájecí podložka

Doporučujeme používat flexibilní krájecí podložku (prkénko) - dřevěnou, silikonovou či plastovou. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.

Ostření / broušení

Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka.
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.

Bezpečné uložení

Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože

Správný nůž

Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kuchyňské nože
délka ostří (cm): 13
typ nože: univerzální

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
TimeOutlet.cz - Hodinky. Šperky. Hodiny
CSTRING.CZ - originální spodní prádlo nejen pro ženy