Zwilling Four Star plátkovací nůž 20 cm, 31070-201

Kód: 31070-201
Značka: Zwilling
1 946 Kč
Skladem - do 3 dní (>4 ks)
Možnosti doručení
Plátkovací nůž klasické kolekce Four Star od Zwilling J.A. Henckels. pro snadné krájení tenkých plátků masa. Ergonomicky tvarovaná, syntetická rukojeť.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zwilling Four Star plátkovací nůž, 20 cm

Plátkovací nůž - nůž pro snadné a přesné krájení tenkých plátků různých druhů masa (salámu, pečeně). Z klasické, osvědčené kolekce Four Star od Zwilling J.A. Henckels. Ergonomicky tvarovaná, syntetická rukojet' pro pohodlné a bezpečné použití.

Řada nožů Four Star

S kolekcí nožů Four Star způsobil Zwilling J.A. Henckels v roce 1976 doslova revoluci na poli kuchyňských nožů určených jak pro profesionály i hobby kuchaře. Kromě použití těch nejkvalitnějších materiálů, byla využita i revoluční technologie s bezspárou syntetickou ergonomickou rukojetí plynule navazující na čepel vykovanou z jednoho kusu té nejkvalitnější nerezové oceli tvrzené mrazem. Výsledkem spojení kvalitních materiálů a nových technologických postupů je pak nůž, jehož čepel je odolná, dobře vyvážená, pružná s dlouhotrvající ostrostí.

- speciální směs nerezové oceli

- Sigmaforge® - nůž vykován z jednoho kusu oceli (žádné sváry ani spoje)

- Friodur® - dlouhotrvající ostrost, jež se snadno obnovuje

- ruční doostření a leštění, kontrola laserem

- bezespárá ergonomická rukojeť z odolné syntetiky

- záštita - chrání prsty a vyvažuje nůž

- tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice

- lze mýt v myčce nádobí, doporučeno ruční mytí 

 

Technologie a výroba

Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice. V kombinaci s propracovanými výrobními technologiemi tak vznikají nože, které jsou robustníextrémně odolnéflexibilníodolné korozi s dlouhotrvající ostrostí.
Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli patentovanou technologií SIGMAFORGE®, která ještě více vylepšuje skvělé vlastnosti kvalitní oceli - nože jsou pevnější a ostří je odolnější otupení. Speciální postup tvrzení nožů patentovanou technologii FRIODUR®, jež spočívá v tvrzení mrazem. Temperování oceli harmonizuje její molekulární strukturu, odstraňuje vnitřní pnutí, vytváří výjimečnou pružnost a předchází zlomení čepele.
Kuželovitý profil čepele a laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V" zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost. Bezchybná geometrie a dokonalé vyvážení nože pak zaručují přesné a bezpečné vedení řezu, které neunaví vaši ruku ani při delším používání.
Záštita (zesílená ocelová část nože mezi čepelí a rukojetí) slouží nejen k efektivní ochraně prstů, poskytuje zároveň pevnou oporu prstům a vyvažuje celý nůž, aby používání nožů bylo pohodlnější a především bezpečnější. Její robustní provedení stabilizuje přenos síly z čepele na rukojeť, čímž předchází ohnutí nože.
Ergonomicky tvarovaná rukojeť je vyrobena z kvalitního syntetického materiálu, který je odolný proti nárazu a poškrábání a zůstává stabilní i při vystavení teplotním změnám. Rukojeť je k zakryté střence pevně přichycena, kvalitní bezespáré napojení rukojeti k čepeli zajišťuje pohodlné používání i perfektní hygienu (neulpívají zde zbytky potravin).

Údržba nožů Zwilling

Mytí a čištění

Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55°C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.

Krájecí podložka

Doporučujeme používat flexibilní krájecí podložku (prkénko) - dřevěnou, silikonovou či plastovou. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.

Ostření / broušení

Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka.
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.

Bezpečné uložení

Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože

Správný nůž

Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Kuchyňské nože
délka ostří (cm): 20
typ nože: plátkovací

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

zwilling-png
Ponořte se do kulinářského světa se společností ZWILLING, která vyrábí nože a kuchyňské produkty v Solingenu již od roku 1731. Od té doby se z malého výrobce prémiových nožů stal světový lídr v oblasti kulinářství. Vášeň pro vaření společnost inspirovala k tomu, aby svůj důvtip přenesla do nádobí, skla, kuchyňských nástrojů a dalších produktů, které přinesou vaření zábavu a potěšení. 

Díky více než 290 letům zkušeností je dnes ZWILLING jednou z nejznámějších značek na světě a umí nadchnout profesionální i amatérské kuchaře. Inovativní funkce, dokonalý design a nejvyšší kvalita charakterizují všechny výrobky pro kuchyň a stolování. Když tedy držíte v ruce výrobek ZWILLING, držíte v ruce kus historie. A budoucnosti.

Nechte se inspirovat a objevte svět ZWILLING!

Objevte řady hrnců a nádobí Zwilling
Objevte řady nožů Zwilling
Kuchyňské náčiní Zwilling

TimeOutlet.cz - Hodinky. Šperky. Hodiny