5 položek celkem
Zwilling Four Star nůž vykosťovací 14 cm, 31086-141
1 815 Kč

Vykosťovací nůž s tenkou a flexibilní čepelí usnadní odblaňování, vykosťování, odstranění tuku a šlach ze všech druhů masa. Kolekce Four Star od Zwilling J.A. Henckels. Délka...

31086-141
Zwilling Pro nůž vykosťovací 14 cm, 38404-141
2 071 Kč

Vykosťovací nůž - úzká, flexibilní čepel s charakterickým tvarem vám usnadní vykosťování, odstraňování šlach, tuku i odblanění masa z řady Pro od Zwilling J.A. Henckels....

38404-141
Opinel Intempora nůž vykosťovací 13 cm, 002222
1 264 Kč

Vykosťovací nůž s pevnou, 13 cm dlouhou čepelí z nerezové oceli a ergonomicky tvarovanou rukojetí designové řady Intempora oceníte zejména při zpracování masa.

002222
Opinel Les Forgés 1890 nůž vykosťovací 13 cm, 002290
2 920 Kč

Excelentní nůž na vykosťování z prémiové kolekce plně kovaných nožů Opinel. Full-tang čepel s ochrannou záštitou, řezná část dlouhá 13 cm, dřevěná rukojeť, upravená speciálním...

002290
Opinel Parallele nůž vykosťovací 13 cm, 001822
SKLADEM U NÁS
944 Kč

Opinel Parallèle vykosťovací nůž s bukovou rukojetí, který nejvíce oceníte při vykosťování. Délka čepele 13 cm.

001822

V naší nabídce naleznete především kuchyňské nože ZWILLING. Tato značka se vyznačuje svou vysokou kvalitou, jelikož pracuje pouze s vybranými surovinami v rámci vysoce sofistikovaných výrobních procesů, které podléhají přísné kontrole kvality.

Jak si vybrat ten nejvhodnější nůž pro Vás? Nejdříve se musíte zaměřit na účel, pro který chcete nůž používat. Zdali sháníte nůž vykosťovací, filetovací, špikovací, plátkovací nebo jiný.

Při výběru nože se zaměřte na materiál, délku čepele a také na typ nože. Vedle nožů s univerzálním použitím si můžete vybrat i speciální nože určené pro konkrétní činnosti jako je loupání, vykosťování či porcování masa. Níže jsou uvedeny některé z typů nožů, které jsou běžně k dostání.

Typy nožů:

Kuchařské (univerzální) nože - základní nůž, který má univerzální využití, jehož délka čepele je okolo 20 cm, jeho ostří je hladké a směrem ke špičce nože se zužuje.
Na zeleninu -  mají krátkou čepel (do 10 cm), která je z horní části zakulacená, je to nůž na každodenní použití.
Na pečivo - nože s vroubkovaným ostřím na krájení tvrdého i měkkého pečiva.
Santoku -  speciální japonské a čínské nože na maso a zeleninu, často mají tenké ostří s kuželovou špičkou.
Loupací (okrajovací) nože -  mají tenkou čepel s pevnou špičkou, jehož spodní část je oblá, nebo může mít vykrojenou spodní část pro snazší loupání ovoce a zeleniny.
Vykosťovací nože - mají tenkou čepel, která bývá ze spodu lehce vykrojená.
Filetovací nože - mají úzkou a ohebnou čepel, která usnadňuje filetování masa.
Plátkovací nože - mají úzkou a velmi ostrou čepel, díky které můžete nakrájet maso či šunku na velmi tenké plátky.
Na sýr - pro tyto nože je typická děrovaná čepel s vidličkou na špičce nože.
Sekáčky - mají velkou čepel, která je ideální k porcování masa i s kostmi.

Dalším kritériem pro výběr vhodného nože může být také materiál čepele. Nože z nerezové oceli, nebo keramiky jsou snazší na údržbu i manipulaci. Při výběru zohledněte také délku a tloušťku čepele.
------------------
Řady nožů ZWILLING:
Miyabi, Kramer by Zwilling, Zwilling Tanrei, Zwilling Twin 1731, Zwilling All * Star, Zwilling Pro Wood, Zwilling Pro, Zwilling Twin Four Star II, Zwilling Professional "S", Zwilling Pure, Zwilling ****®Vier Sterne


TimeOutlet.cz - Hodinky. Šperky. Hodiny