5 položek celkem
Zwilling MIYABI 5000 FCD nůž Sujihiki 24 cm, 34680-241
6 355 Kč

Nůž japonského typu Miyabi 5000 FCD Sujihiki s čepelí o délce 24 cm ze speciální oceli, která vyniká extrémní tvrdostí s rukojetí z exotického dřeva Pakka. Spojení německých a...

34680-241
Zwilling MIYABI 6000 MCT nůž Sujihiki 24 cm, 34078-241
6 181 Kč

Japonský nůž Sujihiki z kolekce Miyabi 6000 MCT s tepanou úpravou čepele o délce 24 cm ze speciální oceli, která vyniká extrémní tvrdostí. Rukojeť z exotického dřeva Pakka...

34078-241
Zwilling MIYABI 5000 MCD nůž Sujihiki 24 cm, 34378-241
9 364 Kč

Japonský nůž Sujihiki z kolekce Miyabi 5000 MCD s čepelí s damascénským vzorem o délce 24 cm ze speciální oceli, která vyniká extrémní tvrdostí s rukojetí z březového dřeva...

34378-241
Zwilling MIYABI Black 5000 MCD nůž Sujihiki 24 cm, 34400-241
11 459 Kč

Japonský nůž Sujihiki z kolekce Miyabi 5000 MCD s čepelí s damascénským vzorem o délce 24 cm ze speciální oceli, která vyniká extrémní tvrdostí s rukojetí z černého jasanu...

34400-241
Zwilling MIYABI 4000 FC nůž Sujihiki 24 cm, 33950-241
4 696 Kč

Spojení německých a japonských nožířských mistrů dalo vzniknout unikátní sérii nožů Zwilling Miyabi. Nůž Miyabi 4000 FC Sujihiki s čepelí o délce 24 cm ze speciální oceli, která...

33950-241

V naší nabídce naleznete především kuchyňské nože ZWILLING. Tato značka se vyznačuje svou vysokou kvalitou, jelikož pracuje pouze s vybranými surovinami v rámci vysoce sofistikovaných výrobních procesů, které podléhají přísné kontrole kvality.

Jak si vybrat ten nejvhodnější nůž pro Vás? Nejdříve se musíte zaměřit na účel, pro který chcete nůž používat. Zdali sháníte nůž vykosťovací, filetovací, špikovací, plátkovací nebo jiný.

Při výběru nože se zaměřte na materiál, délku čepele a také na typ nože. Vedle nožů s univerzálním použitím si můžete vybrat i speciální nože určené pro konkrétní činnosti jako je loupání, vykosťování či porcování masa. Níže jsou uvedeny některé z typů nožů, které jsou běžně k dostání.

Typy nožů:

Kuchařské (univerzální) nože - základní nůž, který má univerzální využití, jehož délka čepele je okolo 20 cm, jeho ostří je hladké a směrem ke špičce nože se zužuje.
Na zeleninu -  mají krátkou čepel (do 10 cm), která je z horní části zakulacená, je to nůž na každodenní použití.
Na pečivo - nože s vroubkovaným ostřím na krájení tvrdého i měkkého pečiva.
Santoku -  speciální japonské a čínské nože na maso a zeleninu, často mají tenké ostří s kuželovou špičkou.
Loupací (okrajovací) nože -  mají tenkou čepel s pevnou špičkou, jehož spodní část je oblá, nebo může mít vykrojenou spodní část pro snazší loupání ovoce a zeleniny.
Vykosťovací nože - mají tenkou čepel, která bývá ze spodu lehce vykrojená.
Filetovací nože - mají úzkou a ohebnou čepel, která usnadňuje filetování masa.
Plátkovací nože - mají úzkou a velmi ostrou čepel, díky které můžete nakrájet maso či šunku na velmi tenké plátky.
Na sýr - pro tyto nože je typická děrovaná čepel s vidličkou na špičce nože.
Sekáčky - mají velkou čepel, která je ideální k porcování masa i s kostmi.

Dalším kritériem pro výběr vhodného nože může být také materiál čepele. Nože z nerezové oceli, nebo keramiky jsou snazší na údržbu i manipulaci. Při výběru zohledněte také délku a tloušťku čepele.
------------------
Řady nožů ZWILLING:
Miyabi, Kramer by Zwilling, Zwilling Tanrei, Zwilling Twin 1731, Zwilling All * Star, Zwilling Pro Wood, Zwilling Pro, Zwilling Twin Four Star II, Zwilling Professional "S", Zwilling Pure, Zwilling ****®Vier Sterne


TimeOutlet.cz - Hodinky. Šperky. Hodiny