3 položek celkem
Opinel Parallele nůž na chléb 21 cm, 001816
SKLADEM U NÁS
718 Kč

Opinel Parallèle vroubkovaný nůž nachléb s bukovou rukojetí, který oceníte při krájení pečiva. Délka čepele 21 cm.

001816
Opinel Les Forgés 1890 nůž na chléb 21 cm, 002284
2 927 Kč

Excelentní nůž na chleba a pečivo z prémiové kolekce plně kovaných nožů Opinel. Lehce prohnutá full-tang čepel s řadou špičkově ostrých zoubků. Řezná část 21 cm, dřevěná...

002284
Opinel Intempora vroubkovaný nůž na chléb 21 cm, 002216
1 165 Kč

Nůž s elegantně prohnutou a vroubkovanou čepelí z nerezové oceli o délce 21 cm. Ergonomická rukojeť z designové řady Intempora si hravě poradí s jakýmkoli bochníkem chleba nebo...

002216

V naší nabídce naleznete především kuchyňské nože ZWILLING. Tato značka se vyznačuje svou vysokou kvalitou, jelikož pracuje pouze s vybranými surovinami v rámci vysoce sofistikovaných výrobních procesů, které podléhají přísné kontrole kvality.

Jak si vybrat ten nejvhodnější nůž pro Vás? Nejdříve se musíte zaměřit na účel, pro který chcete nůž používat. Zdali sháníte nůž vykosťovací, filetovací, špikovací, plátkovací nebo jiný.

Při výběru nože se zaměřte na materiál, délku čepele a také na typ nože. Vedle nožů s univerzálním použitím si můžete vybrat i speciální nože určené pro konkrétní činnosti jako je loupání, vykosťování či porcování masa. Níže jsou uvedeny některé z typů nožů, které jsou běžně k dostání.

Typy nožů:

Kuchařské (univerzální) nože - základní nůž, který má univerzální využití, jehož délka čepele je okolo 20 cm, jeho ostří je hladké a směrem ke špičce nože se zužuje.
Na zeleninu -  mají krátkou čepel (do 10 cm), která je z horní části zakulacená, je to nůž na každodenní použití.
Na pečivo - nože s vroubkovaným ostřím na krájení tvrdého i měkkého pečiva.
Santoku -  speciální japonské a čínské nože na maso a zeleninu, často mají tenké ostří s kuželovou špičkou.
Loupací (okrajovací) nože -  mají tenkou čepel s pevnou špičkou, jehož spodní část je oblá, nebo může mít vykrojenou spodní část pro snazší loupání ovoce a zeleniny.
Vykosťovací nože - mají tenkou čepel, která bývá ze spodu lehce vykrojená.
Filetovací nože - mají úzkou a ohebnou čepel, která usnadňuje filetování masa.
Plátkovací nože - mají úzkou a velmi ostrou čepel, díky které můžete nakrájet maso či šunku na velmi tenké plátky.
Na sýr - pro tyto nože je typická děrovaná čepel s vidličkou na špičce nože.
Sekáčky - mají velkou čepel, která je ideální k porcování masa i s kostmi.

Dalším kritériem pro výběr vhodného nože může být také materiál čepele. Nože z nerezové oceli, nebo keramiky jsou snazší na údržbu i manipulaci. Při výběru zohledněte také délku a tloušťku čepele.
------------------
Řady nožů ZWILLING:
Miyabi, Kramer by Zwilling, Zwilling Tanrei, Zwilling Twin 1731, Zwilling All * Star, Zwilling Pro Wood, Zwilling Pro, Zwilling Twin Four Star II, Zwilling Professional "S", Zwilling Pure, Zwilling ****®Vier Sterne


TimeOutlet.cz - Hodinky. Šperky. Hodiny