Zwilling Five Star set kuchařský nůž + špikovací nůž

Kód: 30142-000
Značka: Zwilling
2 921 Kč
Skladem - do 3 dní
Zwilling Five Star set kuchařského a špikovacího nože. Díky tvaru je ideální pro přípravu Asijské kuchyně. Ergonomicky tvarovaná, syntetická rukojeť.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kuchařský nůž - Nepostradatelný pomocník pro širokou škálu úkolů. Je ideální pro přípravu ryb, masa, drůbeže i pro přípravu vegetariánských receptů a usnadní vám krájení a řezání bezpočtu nejrůznějších surovin. Jeho dlouhá čepel jej předurčuje ke zpracování větších surovin - pokrájení velkých kusů masa na drobné kousky, nebo pokrájení zeleniny.

Záštita kuchařského nože (zesílená ocelová část nože mezi čepelí a rukojetí) slouží nejen k efektivní ochraně prstů, poskytuje zároveň pevnou oporu prstům a vyvažuje celý nůž, aby používání nožů bylo pohodlnější a především bezpečnější.

Špikovací nůž - Malý, lehký a naprosto univerzální nůž se štíhlou, od středu prohnutou čepelí. Hodí se k celé řadě kuchyňských úkonů od krájení přes čištění až po špikování masa, od nějž dostaly jméno. Ergonomicky tvarovaná, syntetická rukojeť pro pohodlné a bezpečné použití.

  • Délka kuchařského nože: 20 cm
  • Délka špikovacího nože: 10 cm

Ergonomická rukojeť plynule navazuje na čepel vykovanou z jednoho kusu té nejkvalitnější nerezové oceli tvrzené mrazem. Výsledkem spojení kvalitních materiálů a nových technologických postupů je pak nůž, jehož čepel je odolná, dobře vyvážená, pružná s dlouhotrvající ostrostí.

Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli s optimálním poměrem chromu a uhlíku zaručuje ty nejlepší vlastnosti. Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli technologií Sigmaforge® a jsou tvrzeny technologií Friodur®, jež spočívá v tvrzení mrazem, nože se tak stávají tvrdší a odolnější a více odolávají korozi. 

Údržba nožů Zwilling

Mytí a čištění

Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55°C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.

Krájecí podložka

Doporučujeme používat flexibilní krájecí podložku (prkénko) - dřevěnou, silikonovou či plastovou. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.

Ostření / broušení

Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka.
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.
Rádi vám zprostředkujeme broušení nožů přímo u výrobce, nebo doporučíme osvědčené nožířství. Personál prodejen Potten & Pannen - Staněk vám kdykoli rád předvede správný postup ostření nožů.

Bezpečné uložení

Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože

Správný nůž

Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
ThePay – Platba kartou, Platba24, MojePlatba, eKonto, mPeníze, MONETA, ČSOB, Fio Banka, QR platba, Equa Bank
Zapalovače ZippoNože GerberLahve SiggNože Opinel
Naše eshopy: TimeOutlet.cz - Hodinky. Šperky. Hodiny | CSTRING.CZ - originální spodní prádlo nejen pro ženy