Zwilling Twin Four Star II nůž plátkovací 20 cm, 30070-201

Kód: ZWILLING_30070-201
Značka: Zwilling
2 274 Kč
Skladem - do 3 dní (>4 ks)
Možnosti doručení

Plátkovací nůž klasické kolekce Twin Four Star II od Zwilling J.A. Henckels pro snadné krájení tenkých plátků masa. Ergonomicky tvarovaná, syntetická rukojeť.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zwilling Twin Four Star II nůž plátkovací 20 cm

Plátkovací nůž - Nůž pro snadné a přesné krájení tenkých plátků různých druhů masa (salámu, pečeně). Z klasické, osvědčené kolekce Twin Four Star II od Zwilling J.A. Henckels. Ergonomicky tvarovaná, syntetická rukojet' pro pohodlné a bezpečné použití.

Řada nožů Zwilling Twin Four Star II

Tradiční a osvědčená řada nožu Four Star od Zwilling J.A.Henckels se dočkala vylepšení - k rukojeti byla přidána luxusní nerezová patka s logem Zwilling J.A.Henckels, která dodává noži exkluzivitu a pomáhá nůž ještě lépe vyvážit pro větší bezpečí a komfort.

Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice. V kombinaci s propracovanými výrobními technologiemi tak vznikají nože, které jsou robustníextrémně odolnéflexibilníodolné korozi s dlouhotrvající ostrostí.

Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli patentovanou technologií SIGMAFORGE®, která ještě více vylepšuje skvělé vlastnosti kvalitní oceli - nože jsou pevnější a ostří je odolnější otupení. Speciální postup tvrzení nožů patentovanou technologii FRIODUR®, jež spočívá v tvrzení mrazem. Temperování oceli harmonizuje její molekulární strukturu, odstraňuje vnitřní pnutí, vytváří výjimečnou pružnost a předchází zlomení čepele.

Kuželovitý profil čepele a laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V" zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost. Bezchybná geometrie a dokonalé vyvážení nože pak zaručují přesné a bezpečné vedení řezu, které neunaví vaši ruku ani při delším používání.
Záštita (zesílená ocelová část nože mezi čepelí a rukojetí) slouží nejen k efektivní ochraně prstů, poskytuje zároveň pevnou oporu prstům a vyvažuje celý nůž, aby používání nožů bylo pohodlnější a především bezpečnější. Její robustní provedení stabilizuje přenos síly z čepele na rukojeť, čímž předchází ohnutí nože.

Ergonomicky tvarovaná rukojeť je vyrobena z kvalitního syntetického materiálu, který je odolný proti nárazu a poškrábání a zůstává stabilní i při vystavení teplotním změnám. Nerezavá kovová patka na konci slouží k lepšímu vyvážení a bezpečnosti při užívání. Rukojeť je k zakryté střence pevně přichycena, kvalitní bezespáré napojení rukojeti k čepeli zajišťuje pohodlné používání i perfektní hygienu (neulpívají zde zbytky potravin).

- speciální směs nerezové oceli

- Sigmaforge® - nůž vykován z jednoho kusu oceli (žádné sváry ani spoje)

- Friodur® - dlouhotrvající ostrost, jež se snadno obnovuje

- ruční doostření a leštění, kontrola laserem

- bezespárá ergonomická rukojeť z odolné syntetiky s nerezavou kovovou patkou

- záštita - chrání prsty a vyvažuje nůž

- tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice

- lze mýt v myčce nádobí, doporučeno ruční mytí

 

Údržba nožů Zwilling

Mytí a čištění

Nože Zwilling All Star je doporučeno mýt ručně. Ruční mytí je k nožům šetrnější. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.

Krájecí podložka

Doporučujeme používat flexibilní krájecí podložku (prkénko) - dřevěnou, silikonovou či plastovou. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.

Ostření / broušení

Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka.
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.

Bezpečné uložení

Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože

Správný nůž

Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
TimeOutlet.cz - Hodinky. Šperky. Hodiny
CSTRING.CZ - originální spodní prádlo nejen pro ženy