Zwilling Professional "S" set steakových nožů 4 ks, 39188-000

Kód: ZWILLING_39188-000
Značka: Zwilling
5 823 Kč
Skladem - do 3 dní (>4 ks)
Možnosti doručení
Sada 4 nožů na steaky s lehce zahnutou silnou čepelí pro snadné krájení steaků i grilovaného masa. Kolekce Professional "S" od Zwilling J.A. Henckels. Délka čepele 12 cm. Plná střenka, nýtovaná rukojeť.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zwilling Professional "S" set steakových nožů 4 ks, černé, 12 cm

Steakový nůž - lehce zahnutá robustní čepel zaručuje snadné krájení steaků, bifteků i grilovaného masaTato steaková sada ze série Professional "S" se skládá ze čtyř nožů. 

Řada nožů Professional "S"

Profesionální kuchaři (i šéfkuchaři) si oblíbili osvědčenou řadu nožů Professional "S". Jejich důvěru si získala bezchybnou kvalitou a dnes již tradičním designem nožů s plnou střenkou se 3mi robustními nýty. Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli bez svárů či spojů. Jsou dokonale vyvážené a práce s nimi je nejen snadná, ale i bezpečná.

- speciální směs nerezové oceli

- Sigmaforge® - nůž vykován z jednoho kusu oceli (žádné sváry ani spoje)

- Friodur® - dlouhotrvající ostrost, jež se snadno obnovuje

- ruční doostření a leštění, kontrola laserem

- bezespárá ergonomická rukojeť z odolné syntetiky se 3mi nýty

- záštita - chrání prsty a vyvažuje nůž

- tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice

- lze mýt v myčce nádobí, doporučeno ruční mytí

Technologie a výroba

Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice. V kombinaci s propracovanými výrobními technologiemi tak vznikají nože, které jsou robustníextrémně odolnéflexibilníodolné korozi s dlouhotrvající ostrostí.

Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli patentovanou technologií SIGMAFORGE®, která ještě více vylepšuje skvělé vlastnosti kvalitní oceli - nože jsou pevnější a ostří je odolnější otupení. Speciální postup tvrzení nožů patentovanou technologii FRIODUR®, jež spočívá v tvrzení mrazem. Temperování oceli harmonizuje její molekulární strukturu, odstraňuje vnitřní pnutí, vytváří výjimečnou pružnost a předchází zlomení čepele.
Kuželovitý profil čepele a laserem kontrolované ostříve tvaru písmene "V" zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost. Bezchybná geometrie a dokonalé vyvážení nože pak zaručují přesné a bezpečné vedení řezu, které neunaví vaši ruku ani při delším používání.

Záštita (zesílená ocelová část nože mezi čepelí a rukojetí) slouží nejen k efektivní ochraně prstů, poskytuje zároveň pevnou oporu prstům a vyvažuje celý nůž, aby používání nožů bylo pohodlnější a především bezpečnější. Její robustní provedení stabilizuje přenos síly z čepele na rukojeť, čímž předchází ohnutí nože.

Ergonomicky tvarovaná rukojeť je vyrobena z kvalitního syntetického materiálu, který je odolný nárazu a poškrábání a zůstává stabilní i při vystavení teplotním změnám. K plné střence je rukojeť pevně přichycena 3 robustními nýty, kvalitní bezespáré napojení rukojeti k čepeli zajišťuje pohodlné používání i perfektní hygienu (neulpívají zde zbytky potravin).

Údržba nožů Zwilling

Mytí a čištění

Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55°C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.

Krájecí podložka

Doporučujeme používat flexibilní krájecí podložku (prkénko) - dřevěnou, silikonovou či plastovou. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.

Ostření / broušení

Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka.
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.

Bezpečné uložení

Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože

Správný nůž

Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.

Doplňkové parametry

Kategorie: Sady nožů
délka ostří (cm): 12
typ nože: steakový

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

zwilling-png
Ponořte se do kulinářského světa se společností ZWILLING, která vyrábí nože a kuchyňské produkty v Solingenu již od roku 1731. Od té doby se z malého výrobce prémiových nožů stal světový lídr v oblasti kulinářství. Vášeň pro vaření společnost inspirovala k tomu, aby svůj důvtip přenesla do nádobí, skla, kuchyňských nástrojů a dalších produktů, které přinesou vaření zábavu a potěšení. 

Díky více než 290 letům zkušeností je dnes ZWILLING jednou z nejznámějších značek na světě a umí nadchnout profesionální i amatérské kuchaře. Inovativní funkce, dokonalý design a nejvyšší kvalita charakterizují všechny výrobky pro kuchyň a stolování. Když tedy držíte v ruce výrobek ZWILLING, držíte v ruce kus historie. A budoucnosti.

Nechte se inspirovat a objevte svět ZWILLING!

Objevte řady hrnců a nádobí Zwilling
Objevte řady nožů Zwilling
Kuchyňské náčiní Zwilling

TimeOutlet.cz - Hodinky. Šperky. Hodiny