Zwilling Pro nůž kuchařský kompaktní 14 cm, 38400-141

Kód: ZWILLING_38400-141
Značka: Zwilling
2 250 Kč
Skladem - do 3 dní (>4 ks)
Možnosti doručení

Kompaktní kuchařský nůž s čepelí dlouhou 14 cm představuje spojení velkého kuchařského nože a menšího nože na zeleninu. Je to multifunkční nůž, se kterým pokrájíte maso, posekáte bylinky i očistíte a nakrájíte zeleninu. Kolekce nožů Pro od Zwilling J.A. Henckels.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zwilling Pro, kompaktní kuchařský nůž, 14 cm

Kompaktní kuchařský nůž - vyplňuje mezeru mezi velkým a malým nožem, je to multifunkční nůž, který si poradí s širokou škálou kuchyňských úkolů.
Je dostatečně dlouhý, a tak může být používán jako klasický kuchařský nůž k posekání bylinek i pokrájení masa. Zároveň jej díky kratší délce můžete použít na očištění i nakrájení zeleniny. Díky nižší hmotnosti a perfektnímu vyvážení jej můžete používat při práci i delší dobu aniž vám ztěžknou ruce.

- čepel dlouhá 14 cm

Nože Zwilling Pro

Kolekce nožů Zwilling Pro je vylepšenou variantou Zwilling Professional. Je vhodná pro každého,  kdo to myslí s vařením opravdu vážně, a to bez ohledu na to, jde-li o profesionály či laiky. Spojením sil solingenských nožířských mistrů, designéra Mattea Thuna a těch nejlepších šéfkuchařů, se zrodila řada Zwilling Pro. Čepele nožů upraveny tak, aby co nejlépe odpovídaly požadavkům profesionálů na co nejpreciznější, nejpřesnější a přitom maximálně bezpečné používání. Nože jsou perfektně vyvážené, dobře padnou do ruky a mají unikátní klínovité ostří pro snadné a bezpečné krájení.

Řada Pro také představuje vylepšený tvar záštity, která slouží nejen k efektivní ochraně prstů, poskytuje zároveň pevnou oporu prstům a vyvažuje celý nůž, aby používání nožů bylo pohodlnější a především bezpečnější. Zúžený tvar také představuje větší kontrolu nad krájením a umožňuje plné ostření nožů. Jistě oceníte dnes již tradiční design nožů s plnou střenkou se 3mi robustními nýty.

- speciální směs nerezové oceli vyráběná exkluzivně pro Zwilling J.A. Henckels

- Sigmaforge® - nůž vykován z jednoho kusu oceli (žádné sváry ani spoje)

- Friodur® - tvrzení mrazem pro dlouhotrvající ostrost, jež se snadno obnovuje

- ruční doostření a leštění, kontrola laserem

- bezespárá ergonomická rukojeť z odolné syntetiky

- záštita - chrání prsty a nůž je dokonale vyvážený

- tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice

- doživotní záruka na výrobní vady čepele

- lze mýt v myčce nádobí, doporučeno ruční mytí 

- vyrobeno v Německu

Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice. V kombinaci s propracovanými výrobními technologiemi tak vznikají nože, které jsou robustníextrémně odolnéflexibilníodolné korozi s dlouhotrvající ostrostí.

Údržba nožů Zwilling

Mytí a čištění

Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55 °C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.

Krájecí podložka

Doporučujeme používat flexibilní krájecí podložku (prkénko) - dřevěnou, silikonovou či plastovou. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří. Skvělou volbou jsou prkénka Epicurean z recyklovaného dřeva zpevněná pryskyřicí.

Ostření / broušení

Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka.
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling. Vhodnou alternativou jsou i brousky AnySharp.

Bezpečné uložení

Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože

Správný nůž

Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kuchyňské nože
délka ostří (cm): 14
typ nože: kuchařský

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
TimeOutlet.cz - Hodinky. Šperky. Hodiny
CSTRING.CZ - originální spodní prádlo nejen pro ženy