Zwilling Professional "S" nůž Santoku 14 cm, 31117-141

Kód: ZWILLING_31117-141
Značka: Zwilling
2 374 Kč
Na dotaz
Možnost gravírování ?
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Nůž Santoku z kolekce Professional "S" od Zwilling J.A. Henckels. Santoku nůž je typický pro asijskou kuchyni, s širokou a dlouhou čepelí a jemným ostřím. Ergonomicky tvarovaná, syntetická rukojeť se 3 nýty.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zwilling Professional "S" nůž Santoku, 14 cm

Santoku nůž - Podobně jako kuchařský nůž evropského typu, je nůž Santoku univerzálním nožem. Poradí si s krájením, sekáním i drcením a zvládne maso, ryby i zeleninu. Černá syntetická rukojeť se 3 robustními nýty

Řada nožů Professional "S"

Profesionální kuchaři (i šéfkuchaři) si oblíbili osvědčenou řadu nožů Professional "S". Jejich důvěru si získala bezchybnou kvalitou a dnes již tradičním designem nožů s plnou střenkou se 3mi robustními nýty. Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli bez svárů či spojů. Jsou dokonale vyvážené a práce s nimi je nejen snadná, ale i bezpečná.

- speciální směs nerezové oceli

- Sigmaforge® - nůž vykován z jednoho kusu oceli (žádné sváry ani spoje)

- Friodur® - dlouhotrvající ostrost, jež se snadno obnovuje

- ruční doostření a leštění, kontrola laserem

- bezespárá ergonomická rukojeť z odolné syntetiky se 3mi nýty

- záštita - chrání prsty a vyvažuje nůž

- tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice

- lze mýt v myčce nádobí, doporučeno ruční mytí

Technologie a výroba

Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice. V kombinaci s propracovanými výrobními technologiemi tak vznikají nože, které jsou robustníextrémně odolnéflexibilníodolné korozi s dlouhotrvající ostrostí.

Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli patentovanou technologií SIGMAFORGE®, která ještě více vylepšuje skvělé vlastnosti kvalitní oceli - nože jsou pevnější a ostří je odolnější otupení. Speciální postup tvrzení nožů patentovanou technologii FRIODUR®, jež spočívá v tvrzení mrazem. Temperování oceli harmonizuje její molekulární strukturu, odstraňuje vnitřní pnutí, vytváří výjimečnou pružnost a předchází zlomení čepele.
Kuželovitý profil čepele a laserem kontrolované ostříve tvaru písmene "V" zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost. Bezchybná geometrie a dokonalé vyvážení nože pak zaručují přesné a bezpečné vedení řezu, které neunaví vaši ruku ani při delším používání.

Záštita (zesílená ocelová část nože mezi čepelí a rukojetí) slouží nejen k efektivní ochraně prstů, poskytuje zároveň pevnou oporu prstům a vyvažuje celý nůž, aby používání nožů bylo pohodlnější a především bezpečnější. Její robustní provedení stabilizuje přenos síly z čepele na rukojeť, čímž předchází ohnutí nože.

Ergonomicky tvarovaná rukojeť je vyrobena z kvalitního syntetického materiálu, který je odolný nárazu a poškrábání a zůstává stabilní i při vystavení teplotním změnám. K plné střence je rukojeť pevně přichycena 3 robustními nýty, kvalitní bezespáré napojení rukojeti k čepeli zajišťuje pohodlné používání i perfektní hygienu (neulpívají zde zbytky potravin).

Údržba nožů Zwilling

Mytí a čištění

Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55°C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.

Krájecí podložka

Doporučujeme používat flexibilní krájecí podložku (prkénko) - dřevěnou, silikonovou či plastovou. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.

Ostření / broušení

Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka.
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.

Bezpečné uložení

Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože

Správný nůž

Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kuchyňské nože
délka ostří (cm): 14
typ nože: Santoku
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

zwilling-png

ZWILLING3

Prozkoumejte celou kolekci značky ZWILLING v aktuálním katalogu a nechte se inspirovat novinkami ze světa kvalitního kuchyňského nádobí.
Katalog značky ZWILLING ke stažení (formát PDF): Katalog Zwilling 2023

KAŽDÝ POKRM MÁ SVŮJ VÝZNAM
Žádná událost není příliš malá nebo příliš všední, aby se nedala oslavit s trochou elegance. S prémiovými výrobky ZWILLING můžete každý pokrm učinit výjimečným.

ZALOŽENO V NĚMECKU
Již více než 290 let poháněno vášní pro dokonalost. Nechte se inspirovat touto oddaností řemeslu a vychutnejte si dlouhou tradici kvality a inovací výrobků ZWILLING. Výrobky vyvinuté v Německu obohacují kulinářský svět. 

Z "MĚSTA ČEPELÍ" DO SVĚTA
Tradice. Vášeň. Díky historii výroby špičkových nožů se Solingen stal celosvětovým synonymem pro výjimečnou kvalitu "Made in Germany". Ideální poloha, neustále se vyvíjející výrobní procesy a nejlepší materiály vedly mimo jiné k vývoji nožů s technologií FRIODUR. Inovativní proces tvrzení mrazem zajišťuje extrémní odolnost oceli. Výsledkem jsou nože SIGMAFORGE, které se mohou pochlubit dlouhou a udržitelnou životností. Výjimečná kvalita začíná zvláštním smyslem pro detail.

NĚCO PRO KAŽDOU KUCHYNI
Vyzkoušejte něco nového, poznejte to nejlepší a zažijte kulinářské dobrodružství. To, co kdysi začalo tradiční výrobou nožů, se vyvinulo v širší škálu inovativních výrobků pro moderní zážitky při stolování. Vysoce kvalitní nádobí, příbory, kuchyňské pomůcky a spotřebiče pro zlepšení vašeho každodenního kulinářského života - to vše vyvinula společnost ZWILLING v Německu.

ZWILLING FRESH & SAVE
Snižte plýtvání potravinami pouhým stisknutím tlačítka. ZWILLING Fresh & Save je inovativní systém vakuového skladování potravin, který udrží vaše potraviny čerstvé až 5x déle než ostatní metody skladování. Žijte udržitelněji a jezte zdravěji díky ZWILLING Fresh & Save.

ZWILLING ENFINIGY - INOVACE SE SETKÁVÁ S TRADICÍ
Řada ZWILLING Enfinigy se zrodila z lásky k detailu a vášně pro dokonalost. Je spojením technologických znalostí s vysoce kvalitním designem milánských designérů Mattea Thuna a Antonia Rodrigueze. Objevte malé kuchyňské spotřebiče, které povedou vaši kuchyni do budoucnosti a splní ty nejvyšší nároky - vaše.

Díky více než 290 letům zkušeností je dnes ZWILLING jednou z nejznámějších značek na světě a umí nadchnout profesionální i amatérské kuchaře. Inovativní funkce, dokonalý design a nejvyšší kvalita charakterizují veškeré výrobky pro kuchyň a stolování. Když tedy držíte v ruce výrobek ZWILLING, držíte v ruce kus historie. A budoucnosti. Nechte se inspirovat a objevte svět ZWILLING!

Kolekce hrnců a nádobí Zwilling
Objevte řady nožů Zwilling
Kuchyňské doplňky a náčiní Zwilling
Grilování Zwilling

TimeOutlet.cz - Hodinky. Šperky. Hodiny